Ο Χελμός έχει ντυθεί ήδη στα λευκά και υποδέχεται όλους τους λάτρεις του σκι.

Ξεκινά η χιονοδρομική χρονιά στο αναβαθμισμένο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.

Η πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες έφερε αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με αποτέλεσμα το χιόνι να ξεπεράσει τους 30 πόντους και οι υπεύθυνοι του Κέντρου να μπορέσουν να το ανοίξουν με ασφάλεια.

Το χιόνι που έπεσε τις τελευταίες μέρες «άναψε» το πράσινο φως και για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, το οποίο ανοίγει τις πύλες του για τους φίλους του βουνού. Η πτώση της θερμοκρασίας τις τελευταίες μέρες έφερε αρκετές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με αποτέλεσμα το χιόνι να ξεπεράσει τους 30 πόντους και οι υπεύθυνοι του Κέντρου να μπορέσουν να το ανοίξουν με ασφάλεια.

Χθες τα μηχανήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου έκαναν εργασίες επίστρωσης του χιονιού σε όλες τις πίστες ώστε να καταστεί απόλυτα λειτουργικό για να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες και αυτό τον χειμώνα. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, ενώ παράλληλα γίνεται ο καθιερωμένος τεχνικός έλεγχος σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Σε ανακοίνωση το Χιονοδρομικό Κέντρο, αναφέρει: «Σαν τα χιόνια! Το βουνό ντύθηκε στα λευκά, η ομάδα προετοιμάζει πυρετωδώς τις πίστες και από την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου θα είμαστε επιτέλους κοντά σας!».

Το ΧΚΚ φέτος είναι αναβαθμισμένο, καθώς με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια η πίστα «Αχιλλέας», πλέον έχει εκσυγχρονιστεί και το αναβατόριο έχει μετατραπεί από τριπλό καρεκλάκι σε δεκαπλή καμπίνα, ενώ έχει ολοκληρωθεί ο νέος υποσταθμός. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και ως εκ τούτου οι επισκέπτες μπορούν να τα εκδίδουν online, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην ουρά, αφού πλέον θα μπορούν να πηγαίνουν απευθείας στον αναβατήρα για να κάνουν σκι και snowboard.

Ο διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων Αλέξης Αγριος μίλησε στην «Πελοπόννησο» για την πρεμιέρα. Οπως τόνισε, «μπορεί το χιόνι να άργησε, όμως έφτασε στα Καλάβρυτα και ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τις πύλες μας. Εχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες, οι εγκαταστάσεις φέτος είναι αναβαθμισμένες με πλήρη όλα τα πρότυπα ασφαλείας. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στα Καλάβρυτα για να χαρεί τις ομορφιές του χιονιού».
Πάντως, τα μηχανήματα θα είναι σε επιφυλακή για τη διάνοιξη δρόμων, σε περίπτωση που χρειαστεί, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή προσβασιμότητα στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων.

Αναλυτική ενημέρωση για την λειτουργία των αναβατήρων και την καιρική πρόβλεψη θα βρείτε στα παρακάτω link:
https://bit.ly/Lift_Status
https://bit.ly/Live_Camera_

Από την φετινή σεζόν η είσοδος στους αναβατήρες θα γίνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο!
Όσοι έχετε αγοράσει ετήσια κάρτα, η παραλαβή της θα πραγματοποιηθεί από τις πληροφορίες (δίπλα από τα εκδοτήρια)!

Σας ευχαριστούμε και θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή χιονοδρομική σεζόν σε όλους!
Δείτε φωτογραφίες από την ομάδα του ΧΚΚ που είναι έτοιμο να ανοίξει με ασφάλεια τις πίστες.

Σχετικές δημοσιεύσεις