Καλάβρυτα – Οδοντωτός: Μετακινήθηκαν 20.000 επιβάτες στις γιορτές.

Γεμάτα ήταν τα τρένα του Οδοντωτού καθόλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η κινητικότητα των επιβατών στο τρενάκι του Οδοντωτού την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού μετακινήθηκαν συνολικά περισσότερα από 20.000 άτομα.

Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, ο οποίος μίλησε στην «Πελοπόννησο», κάνοντας τον απολογισμό των εορτών.

Ο Γιάννης Καραπαναγιώτης, δήλωσε: «Από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2024 που είναι η περίοδος των εορτών μετακινήθηκαν συνολικά με το τρενάκι του Οδοντωτού, περίπου 20.000 επιβάτες. Ο Οδοντωτός εκτέλεσε συνολικά 190 δρομολόγια, τα οποία είχαν πληρότητα 100% και είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι το σαββατοκύριακο και τις αργίες έμπαιναν δύο επιπλέον δρομολόγια για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση που υπήρχε.

Η τιμή του εισιτηρίου έχει μείνει σταθερή όλα αυτά τα χρόνια και υπάρχουν φυσικά και εκπτωτικά πακέτα για συγκεκριμένες ομάδες, όπως τα γκρουπ και φοιτητές. Η διαδρομή με το τρενάκι του Οδοντωτού είναι μαγευτική και για αυτό τον λόγο οι επιβάτες μας δεν είναι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως είναι η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ινδονησία, αλλά και η Αμερική».

Μάλιστα, τώρα που άνοιξε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι σίγουρο ότι θα δώσει νέα ώθηση και στο τρενάκι του Οδοντωτού να συνεχίσει τις «υψηλές» πτήσεις και καθόλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία βάζει σε τροχιά το σχέδιο για τον νέο ΟΣΕ με την επωνυμία «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος». Η αλλαγή σελίδας στον ιστορικό σιδηροδρομικό φορέα της οδού Καρόλου περιλαμβάνει έναν ενιαίο δημόσιο φορέα με πυρήνα τον σημερινό ΟΣΕ και τη συμβολή ιδιώτη τεχνικού συμβούλου στο μάνατζμεντ, τουλάχιστον για μία τριετία.

«Πλέον γίνεται ένας νέος φορέας στον ΟΣΕ και θα πρέπει να του δώσουμε χρόνο για να δούμε πώς θα περπατήσει.

Στην περίπτωση του Οδοντωτού, η εκτέλεση των δρομολογίων και του προσωπικού γίνεται από την εταιρεία Hellenic Train και περιμένουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει» υπογράμμισε ο Γιάννης Καραπαναγιώτης και πρόσθεσε: «Πάντως, ελπίζω το 2024 να είναι καλή χρονιά για τον Οδοντωτό, καθώς το 2023 είχαμε τις διακοπές δρομολογίων από τις κατολισθήσεις» .

Πηγή: pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις