Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

ΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ

Σήμερα Δευτέρα 25η Μαρτίου στην Ιστορική Μονή Λαύρας στις 7 π.μ. οι εκδηλώσεις  ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου.

Στη συνέχεια, στο Πανελλήνιο Ηρώο Εθνικής Παλιγγενεσίας Αγωνιστών του 1821 (10.25 π.μ.), τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων και ακολούθως, στον προαύλιο χώρο της Μονής Αγίας Λαύρας, δοξολογία (11.15 π.μ.) και ομιλία απ’ τον Επίτιμο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη.

Ακολούθησε (11.50 π.μ.) αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης του 1821 από τον Θεατρικό Όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος», στρατιωτική παρέλαση και παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.

Τελετάρχες των φετινών επετειακών εκδηλώσεων έχουν οριστεί ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής, Τουρισμού και Αθλητισμού του Δήμου Καλαβρύτων Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης κι ο δημοτικός υπάλληλος Νικόλαος Ρεστέμης.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Καλαβρυτινός Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργό Αθανάσιος Κοντογιώργης, την Βουλή ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσωνας Φωτήλας ενώ την Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης Δήμος Βαρβιτσιώτης, η Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Αθήνας Ελένη Χάμψα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, ο Πρόεδρος Εφετών Πάτρας Νικόλαος Νικολάου.

Δείτε εικόνες από το Τρισάγιο και τις καταθέσεις στεφάνων στο Πανελλήνιο Ηρώο

ΦΩΤΟ – Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας

Σχετικές δημοσιεύσεις