Γιώργος Παπακανέλλος – Κλειτορία: “Διεκδικούμε τη δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής”

Από τους δυναμικούς προέδρους στις τοπικές κοινωνίες, είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Κλειτορίας Γιώργος Παπακανέλλος. Η ηλεκτρονική εφημερίδα 4press και η δημοσιογράφος Άντυ Μαγνησαλή μίλησε μαζί του για το θέμα της δημιουργίας Επαγγελματικής Σχολής Γάλακτος στην Κλειτορία.

Ο κ. Παπακανέλλος τόνισε ότι συντρέχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου η Επαγγελματική Σχολή Γάλακτος να ιδρυθεί στην Κλειτορία, κάτι το οποίο επανέλαβε προ ημερών και στη Συνεδρίαση του ΣΕΑΔΕ που έγινε στην Κλειτορία παρουσία του υφυπουργού αγροτικής ανάπτυξης Γεώργιου Στύλιου, του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη, του Δημάρχου Καλαβρύτων Αθανάσιου Παπαδόπουλου και πλήθος παραγόντων και επιχειρηματιών των Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακανέλλος δήλωσε στη 4press:

“Στην περιοχή μας λειτουργεί ήδη από το 1951 μονάδα παραγωγής γάλακτος, με δυνατότητα επεξεργασίας 20 τόνων γάλακτος ημερησίως, η οποία διαθέτει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και εφαρμόζοντας εξελιγμένες μεθόδους παράγει  ευρείας γκάμας γαλακτοκομικά προϊόντα, έχοντας πλέον  εδραιώσει τη θέση της στην Ελληνική αγορά ενώ παράλληλα ενισχύει την εξωστρέφεια, πραγματοποιώντας εξαγωγές.   Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της παραπάνω μονάδας κ. Παναγιώτης Μηλιτσόπουλος στέκεται αρωγός στην ίδρυση Γαλακτοκομικής σχολής στην Κλειτορία, δηλώνοντας θετικός στο να διαθέσει τις εγκαταστάσεις της για πρακτική άσκηση των σπουδαστών αλλά και της μαθητικής εστίας που υπάρχει στην Κλειτορία, εκτιμώ ότι δε χωρούν εμπόδια στο αίτημά μας”.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπακανέλλος, ως επιχειρηματίας, αναφέρθηκε και στη τεράστια σημασία τόσο οικονομική όσο και κοινωνική να αναπτυχθούν ισόρροπα οι κοινότητες του Δήμου και να παραμείνουν τα παιδιά στον τόπο τους: “Με δεδομένη και τη βούληση μας να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους και να συνεχίσουν να εξασκούν με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους το επάγγελμα των παππούδων και των πατεράδων τους ως τεχνίτες Τυροκομίας – Γαλακτοκομίας, αφού έτσι θα τους παρέχεται η δυνατότητα να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα σε αντίστοιχες προς την ειδικότητά τους θέσεις ή να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και να ενισχύσουν έτσι τόσο την τοπική οικονομία, όσο και την οικονομία ολόκληρου του δήμου μας”.

Πηγή:4press.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις