ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις στη Χελωνοσπηλιά (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην Χελωνοσπηλιά, παρουσία πλήθους κόσμου, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821. Το πρωί τελέσθηκε η Θέια Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας και από εκεί πλήθος κόσμο, ανέβηκε στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά όπου τελέσθηκε Τρισάγιο, κατάθεση στεφάνων.

Στην συνέχεια οι μαθητές της Λυκούριας απήγγειλαν ποιήματα και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του συλλόγου Λυκουριωτών Κ. Σωκράτη Μούσιο.

  • Παρουσίαση χορευτικών Λυκούριας και από τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας.
  • Παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, o βοηθός Δημάρχου κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Παπουτσή, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας κ. Βασίλειος Μαγκλάρας, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Καλαβρύτων της Νέας Δημοκρατίαςκ. Νικόλαος Τσάμης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λυκούριας, κ. Σβίγγος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης και πολλοί άλλοι.
  • Ο Πρόεδρος του συλλόγου Λυκούριας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας “Αρχαίος Κλείτωρ” κ. Σωκράτης Μούσιος.
  • Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών και μέλος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, που έγραψε το “νέο δημοτικό τραγούδι για την Χελωνοσπηλιά” και χόρεψε για πρώτη φορά επίσημα το χορευτικό της Λυκούριας.
  • Οι εκδηλώσεις στη Χελωνοσπηλιά, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων.
  • ο απόγονος του Αγωνιστεί Χονδρογιάννη που τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο.

Νέο δημοτικό τραγούδι από τον Λογοτέχνη  Κωνσταντίνο Νικολόπουλο -Καμενιανίτη, το τραγούδι που έγραψε για την Χελωνοσπηλιά και χόρεψε για πρώτη φορά επίσημα το χορευτικό της Λυκούριας.

ΒΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ…

Οι εκδηλώσεις στη Χελωνοσπηλιά, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων.

Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων -Τα νιάτα με μάτια που λάμπουν, στην Χελωνοσπηλιά για την εκδήλωση της πρώτης ντουφεκιάς του 1821!

Σχετικές δημοσιεύσεις