Παρουσίαση του νέου βιβλίου του διευθύνοντα συμβούλου της COMPO EXPERT Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, κ. Παναγιώτη Χαμακιώτη

Στις εκδηλώσεις της COMPO EXPERT στην Agrotica 2022 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου βιβλίου του διευθύνοντα συμβούλου της COMPO EXPERT Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, κ. Παναγιώτη Χαμακιώτη, στην αίθουσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι το Σάββατο 22/10/2022 και ώρα 19.00 – 21.00.

Η παρουσίαση λαμβάνει χώρα με ένα πάνελ διακεκριμένων καλεσμένων από τον χώρο της γεωργίας και της πολιτικής. Το δεύτερο βιβλίο του, με τίτλο F.O.O.DThe Future OObvious Disruption’’, πραγματεύεται ζητήματα ομάδας και ηγεσίας του άμεσου μέλλοντος, πάνω στους πυλώνες της Γεωργίας, του Αγροτικού Τροφίμου και του Περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να διαχειριστεί η Παγκόσμια βιομηχανία διαμέσου των κρίσεων που βιώνουμε.

Σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Παναγιώτης Χαμακιώτης, αναφέρει:

Αγαπητοί Φίλοι,

Θα ήθελα να μοιραστώ κάτι σημαντικό για μένα.

Υπηρετώ για πάνω από 30 χρόνια την Γεωργία και πάντοτε είχα την πεποίθηση ότι αποτελεί ίσως τον σπουδαιότερο πυλώνα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το 2018 ένοιωσα την ανάγκη να καταγράψω όχι απλά τις σκέψεις μου αλλά και τις προτάσεις μου πάνω στις προκλήσεις της Σύγχρονης Γεωργίας, στις χώρες που έχω την τιμή να είμαι υπεύθυνος, στον Οργανισμό παγκόσμιας εμβέλειας COMPO EXPERT GROUP, ως επικεφαλής των περιοχών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Το βιβλίο αυτό φέρει τον τίτλο “The Challenges of Modern Agriculture” (https://troposbooks.com/panoschamakiotis/).

Οι εξελίξεις των τελευταίων 3 ετών όμως, έχουν φέρει και στη Γεωργία «τα πάνω-κάτω» δημιουργώντας την αμφιβολία στις παραδοσιακές μεθόδους διαχείρισης οι οποίες άπτονται τόσο στη συνέχεια της άσκησης της Γεωργικής πρακτικής όσο και στην παραγωγή άφθονων και υψηλής διατροφικής αξίας τροφίμων σε τιμές που ο καθένας από εμάς να μπορεί να αγοράσει, χωρίς όμως να δημιουργεί «εκπτώσεις» στο περιβάλλον.

Για μία ακόμη φορά ένοιωσα την υποχρέωση να καταθέσω τις απόψεις μου πάνω στα καυτά νέα ερωτήματα που μας απασχολούν. Αυτό με οδήγησε στο δεύτερο βιβλίο μου που φέρει τον τίτλο:

“F.O.O.D: The Future Of Obvious Disruption» (https://troposbooks.com/f-o-o-d/).

Το νέο μου βιβλίο, το οποίο έχει εκδοθεί σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή από την Tropos Books, δεν αναφέρεται στο Τρόφιμο με τη στενή έννοια του όρου αλλά στο πως θα έπρεπε -κατά τη γνώμη μου- να λειτουργούν οι σύγχρονοι ηγέτες και οι ομάδες τα επόμενα χρόνια, στους πυλώνες της Γεωργίας, του Αγροτικού Τροφίμου και του Περιβάλλοντος, λαμβάνοντας υπόψη, τις μεγάλες προκλήσεις που έχει να χειριστεί η Παγκόσμια βιομηχανία, διαμέσου των κρίσεων που βιώνουμε.

Επίσης, μεταφέροντας επιλεκτικά -αυτή τη φορά- επιτυχημένα παραδείγματα άλλων χωρών, αγγίζει τα επιχειρηματικά μοντέλα που -κατά τη γνώμη μου- θα πρέπει να επικρατήσουν, με άξονες, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, την ηθική, τις απαραίτητες αλλαγές που χρειάζονται να γίνουν και πρέπει να καλωσορίσουμε, τη γνώση και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται να αποκτηθεί, ώστε να αναπτυχθεί αειφόρα ο αγροτικός τομέας της Ελλάδας και να αναγνωριστεί η μεγάλη σημασία και συνεισφορά του αγροτικού επαγγέλματος.

Το βιβλίο αποτελεί μία από τις δράσεις του The F.O.O.D Project, μιας πλατφόρμας που έχω την τιμή να ηγούμαι και έχει να κάνει με το διάλογο όλων των εμπλεκομένων, πάνω στα προαναφερθέντα θέματα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://thefoodproject.club/

Η παρουσίαση του βιβλίου, θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της AGROTICA 2022 στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 22/10/2022 και ώρα 19.15 – 21.00 στην αίθουσα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης/συζήτησης στρογγυλής τράπεζας με τον ομώνυμο τίλω βασισμένη στα ζητήματα που αναπτύσσονται στο βιβλίο.

Μαζί μου το ξεχωριστό πάνελ που μου κάνει την εξαιρετική τιμή να με συνοδεύει και θα αναπτύξει τα θέματα της συζήτησης που θα γίνει, αποτελείται από:

– Τον κ. Γεώργιο Γεωργαντά, Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

– Την κυρία Έφη Λαζαρίδου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Generation Ag Greece [Stavros Niarchos Foundation]

– Τον Δρ. Κωνσταντίνο Ρότσιο, Dean του Perrotis College της American Farm School

– Τον κ. Σάββα Πελτέκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Φορέα Πιστοποιήσεων TÜV Hellas (TÜV Nord Group)

– Τον κ. Ιωάννη Πανάγο, Εκδότη Εφημερίδας Agronews

Και συντονιστή τον κ. Χρήστο Δ. Κατσάνο – TЯopos Branding Co (DKG Group).

Θα χαρώ να δω από κοντά αρκετούς από εσάς!

Σας ευχαριστώ πολύ. Με εκτίμηση,

Παναγιώτης

Πέντε διαφορετικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στους πυλώνες του AgriTech, AgriFood, Agribusiness & Agriculture, με μορφή στρογγυλής τράπεζας, ώστε να αναλυθούν τα επιλεγμένα θέματα με ολιστική προσέγγιση. Οι συμμετέχοντες είναι όλοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί με σημαντικό έργο και συνεισφορά στον κλάδο της Γεωργίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις