«Βούλιαξε» από επισκέπτες η εμποροπανήγυρη Κλειτορίας

Φέρνει χαμόγελα η αποτίμηση της φετινής διοργάνωσης.

Μεγάλη επιστροφή για την εμποροπανήγυρη της Κλειτορίας μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημικής κρίσης και τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επισκέπτες από τις γύρω περιοχές πλημμύρισαν τους δρόμους, για να κάνουν βόλτα με τους φίλους και την οικογένειά τους, να αγοράσουν τα απαραίτητα για τη νέα σεζόν και να απολαύσουν παραδοσιακά εδέσματα.

Παρασκευή βράδυ, δύο μέρες πριν από το φινάλε για τη φετινή σεζόν και στο πανηγύρι δεν πέφτει καρφίτσα. Από αργά το απόγευμα η κίνηση είναι μεγάλη, καθώς το σαββατοκύριακο δεν είχαν σχολείο τα παιδιά. Οι πάγκοι γεμίζουν κόσμο που ψάχνει, δοκιμάζει και επιλέγει. Ρούχα, εσώρουχα, κάλτσες, πιτζάμες, παπούτσια έχουν την τιμητική τους και η ποικιλία είναι πλούσια.

Δίπλα οι ταβέρνες, οι καντίνες και τα μαγαζιά με τους λουκουμάδες και τον χαλβά επίσης δουλεύουν με φρενήρεις ρυθμούς. Οι ψησταριές έχουν πάρει φωτιά και σε πολλά σημεία δεν υπάρχει άδειο τραπέζι.

Το Σάββατο μάλιστα οι έμποροι στο πανηγύρι από το πρωί για να ρεφάρουν τα χαμένα της πανδημίας και να προλάβουν να ικανοποιήσουν τον αυξημένο αριθμό επισκεπτών.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Δουκλιάς, για την εμποροπανήγυρη τόνισε πως η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη και «όλα μέχρι στιγμής πηγαίνουν κατ’ ευχή».

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η προσέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη ακόμα και τις καθημερινές, που δεν το περιμέναμε. Και με την οργάνωση είμαστε πολύ καλά.

Ενώ αναφορικά με τους κατοίκους της Κλειτορίας, υπογράμμισε πως «είναι πολύ ευχαριστημένοι. Όλοι δουλεύουν. Και όσον αφορά τα οικονομικά και από άποψη διασκέδασης κάθε βράδυ, είναι απόλυτα ευχαριστημένοι.

Η Τοπική Αστυνομία Κλειτορίας, θέλοντας να δημιουργήσει αίσθημα ασφαλείας, αλλά και κυκλοφοριακής ρύθμισης, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου οι οδηγοί της τοπικής κοινωνίας να κλιματιστούν στο εορταστικό Πλαίσιο τον ημερών, αλλά και στο νομικό για την ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων της εμποροπανήγυρης, ενεργεί τακτικά και σε καθημερινή βάση στατικούς και τροχονομικούς ελέγχους.

Δείτε φωτογραφίες του kalavrytapress από την εμποροπανήγυρη της Κλειτορίας:

Αθανάσιος Παπαδοπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων – Χάρης Θεοχάρης πρώην υπουργός Τουρισμού

Χριστίνα Βίδου Δημοσιογράφος- Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων & Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓ

Τάκης Βαρβιτσιώτης, Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων – Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτήρης Δουκλιάς – Αθανάσιος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαβρύτων

Σχετικές δημοσιεύσεις