ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Σηκώνουν μπαϊράκι για την ανάπλαση της πλατείας – Γ. Παπακανέλλος: Πιθανό το «εξώδικο»

Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Κλειτορίας – θέμα με το οποίο η «Π» έχει ασχοληθεί έντονα- μπορεί να προχωρά, αλλά υπάρχουν διαφωνίες, με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως το τελευταίο επεισόδιο αυτού του «σίριαλ» δεν «παίχθηκε» εν τέλει τις προηγούμενες ημέρες, όταν ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία με σκοπό να βρεθεί λύση και να συνεχιστούν οι εργασίες.

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι εργασίες ανάπλασης ξεκίνησαν το καλοκαίρι, ωστόσο έχουν παρουσιαστεί περιβαλλοντικά θέματα, κυρίως με τα πλατάνια που προϋπήρχαν και κάποια από αυτά ξεράθηκαν, όταν οι ρίζες τους άρχισαν να προεξέχουν, ενώ κουβέντα γινόταν και για τα καταστήματα πέριξ της πλατείας και το κατά πόσο σε αυτά θα πηγαίνει κανείς χωρίς να παρεμβάλλεται πράσινο δίπλα από το Ηρώο.

Η ΑΥΤΟΨΙΑ

Ο δήμαρχος που βρέθηκε στο σημείο και συνομίλησε με αρχηγούς δημοτικών παρατάξεων, δημοτικούς συμβούλους, το τοπικό συμβούλιο και τον εργολάβο, αν και διαφάνηκε πως κατέληξαν στην κατασκευή διαδρόμου μήκους 1,20μ., δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Κι ενώ άπαντες πίστεψαν πως στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου και θα τεθεί το θέμα των αλλαγών στην ανάπλαση και θα ψηφιστεί αυτή η λύση, κυκλοφορούν ήδη «ψίθυροι» για διάθεση σύγκρουσης από κατοίκους της περιοχής
Πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι θεσμικοί και μη θέλουν να μην αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός και σκοπεύουν να κάνουν μέχρι και προσφυγές ώστε το έργο να παραμείνει ως έχει.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιώργος Παπακανέλλος ήταν διαφωτιστικός στην «Π». «Δεν έχω λόγο να κρύψω κάτι, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα γίνει. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να αλλάξουν τη μελέτη. Μια μελέτη που είναι εγκεκριμένη εδώ και χρόνια και πρέπει να υλοποιηθεί. Αρκετοί από αυτούς που υποστηρίζουν πως η μελέτη έχει παραλείψεις και δεν έγινε σωστά, είναι οι ίδιοι που πριν από λίγα χρόνια ψήφιζαν υπέρ της στο δημοτικό συμβούλιο» τόνισε ο κ. Παπακανέλλος.

Σε ερώτηση για την επιβεβαίωση των «ψιθύρων», ο κ. Παπακανέλλος απάντησε:

«Προσφυγή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να γίνει. Περιμένουμε τις εξελίξεις και αν θα επικυρωθούν αλλαγές στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, υπάρχουν συντοπίτες μου, μεταξύ αυτών κι εγώ, που σκέφτονται να στείλουν μια ειδοποίηση με μορφή εξωδίκου προς τον εργολάβο, τη διαχειριστική και τον Δήμο, για να μην παρεκκλίνουν της μελέτης».
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κλειτορίας Γιώργος Παπακανέλλος τόνισε επίσης για το ζήτημα: «Κάποιοι προσπαθούν να βαφτίσουν το ψάρι, κρέας και λένε πως όσοι δεν δέχονται τις αλλαγές καθυστερούν το έργο. Το έργο καθυστερεί επειδή κάποιοι θέλουν να αλλάξουν τη μελέτη. Ειλικρινά δεν γνωρίζω τι θα γίνει και ποια εντολή θα δοθεί στον εργολάβο για να συνεχίσει. Η πλειοψηφία θέλει να συνεχίσει το έργο ως έχει. Το τοπικό συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της μελέτης, το 50% των δημοτικών συμβούλων της ενότητας Κλειτορίας θέλει το ίδιο. Σχεδόν όλοι συμφωνούν με την απόφαση. Πώς θα αλλάξει δηλαδή ο Δήμος από μόνος του στοιχεία της μελέτης; Για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι να ολοκληρωθεί το έργο για να απολαύσουν οι κάτοικοι της περιοχής τα οφέλη του».

πηγή:www.pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις