2η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου: Σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός του Δήμου Καλαβρύτων

Το πρώτο θέμα της 2ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων που έγινε χτες Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 και ακολούθησε την 1η Ειδική Συνεδρίαση, αφορούσε την αναμόρφωση-τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος του Δήμου, οικονομικού έτους 2020.

Σχεδόν ομόφωνα, αφού μόνο ο κ. Ανδριόπουλος δε τον ψήφισε, πέρασε ο νέος αναθεωρημένος προϋπολογισμός.

Ομόφωνα ψηφίστηκαν και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, εκτός του τελευταίου που αφορούσε τον κανονισμό λειτουργίας του Πεζόδρομου, στο Ιστορικό και Τουριστικό Κέντρο των Καλαβρύτων και των πεζοδρομίων στην πόλη των Καλαβρύτων. Το συγκεκριμένο θέμα που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Καλαβρύτων κ. Σπύρος Καούρης, έπειτα από έντονες αντιδράσεις του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Καλαβρύτων Αθ. Μενούνου αλλά και επαγγελματιών των Καλαβρύτων αναβλήθηκε, αποφασίστηκε να τεθεί σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και θα έρθει ξανά σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Εκτός ημερησίας διάταξης, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Αθ. Παπαδόπουλος, έθεσε το θέμα παράτασης της θητείας του νυν Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, η θητεία του οποίου έπειτα από ομόφωνη απόφαση παρατάθηκε μέχρι νεωτέρας.

Κατά τα άλλα, η νέα αίθουσα του “Πέτρινου” στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων που θα φιλοξενεί από εδώ και στο εξής και μέχρι τη λειτουργία του νέου Δημαρχείου τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Καλαβρύτων, ικανοποίησε όλους, αφού και πιο άνετη είναι και μπορούν εύκολα οι δημότες που επιθυμούν να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια. Τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στον ήχο κατά τη διάρκεια της live μετάδοσης του δημοτικού συμβουλίου, αναμένεται να διορθωθούν στο άμεσο μέλλον.

Σχετικές δημοσιεύσεις