ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Τέλος εποχής για τον ιστορικό και εμβληματικό αναβατήρα “Αχιλλέα”

Τέλος εποχής για τον ιστορικό και εμβληματικό αναβατήρα “Αχιλλέα” του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, αφού σήμερα “αποκαθηλώθηκε” προκειμένου στην θέση του να τοποθετηθούν νέες υπερσύγχρονες 10 θέσιες (κλειστά φορεία) καμπίνες με ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αλλά και την αναβαθμισμένη ποιοτικά μετάβαση των επισκεπτών, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την ανάδοχο εταιρεία «Υιοί Νουλίκα ΟΕ».

Ο αναβατήρας “Αχιλλέας” ήταν ιστορικός και εμβληματικός, γιατί ήταν αυτός που ο αείμνηστος πρώην Δήμαρχος Καλαβρύτων Πάνος Πόλκας (βλέπε στην φωτογραφία) είχε σπάσει την σαμπάνια προκειμένου να σημάνει η επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Το “τι μέλει γενέσθαι” με τον “Αχιλλέα”;

Η πιο απλή και “αβασάνιστη” λύση είναι να διαλυθεί και να πεταχθεί για scrap (παλιοσίδερα). Μία άλλη λύση είναι αυτή που προτείνει ο συμπατριώτης μας και πρώην διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, να αξιοποιηθεί στο Χελμό, στα Καλάβρυτα ή στο φαράγγι του βουραϊκού και να αποτελέσει τουριστική ατραξιόν αφού, όπως ισχυρίζεται, θα μπορούσε να λειτουργεί για άλλα 20+ χρόνια, με απόλυτη ασφάλεια!

Σε κάθε περίπτωση όμως η απόφαση βαραίνει τους πολιτικούς προϊστάμενους, δηλαδή Περιφέρεια, Διοικητικό Συμβούλιο Χιονοδρομικού και Δήμο.

Β.Χ.Α.

Πηγή: www.kalavrytanet.com

Σχετικές δημοσιεύσεις