Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες (Φωτογραφίες)

Και οι τρεις ορειβάτες, κάτοικοι Πάτρας, ήταν έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία.

Οι Θανάσης Σωτηρόπουλος, Γιάννης Τορέλι και Παναγιώτης Τέκος είναι σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι τρεις άνδρες, κάτοικοι Πατρών, που εντοπίστηκαν νεκροί το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από πολύωρη επιχείρηση εντόπισμού τους.

Οι τρεις άντρες, όλοι κάτοικοι Πάτρας, ήταν έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία, μέλη Ορειβατικών Συλλόγων έχοντας κατακτήσει πολλές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα οι τρεις αναρριχητές που έχασαν τη ζωή τους είναι οι  Αθανάσιος Σωτηρόπουλος, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών. Γιάννης Τορέλι, μέλος του ορειβατικού κινήματος στην Πάτρα και Παναγιώτης Τέκος, προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία και μόνιμος κάτοικος Πατρών.

Ο Παναγιώτης Τέκος

Ο Γιάννης Τορέλι

Ο Θανάσης Σωτηρόπουλος

Οι σοροί των τριών αναρριχητών είναι δύσκολο να μεταφερθούν καθώς το σημείο είναι άκρως επικίνδυνο και το ελικόπτερο δεν μπορεί να πλησιάσει με ασφάλεια. Περισσότερα από 20 άτομα μετέχουν στην επιχείρηση μεταφοράς των σορών σε πλαγιά στο Χελμό. Οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς αφού εκτός από χιόνια υπάρχει στο σημείο και πυκνή ομίχλη που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα, ενώ υπάρχει κίνδυνος νέας χιονοστιβάδαςΤραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟΤραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟΤραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟΤραγωδία στα Καλάβρυτα: Αυτοί είναι οι νεκροί ορειβάτες ΦΩΤΟΠηγή: pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις