Τατόι: Η «Αγία Λαύρα» Ένα από τα Πολύτιμα έργα τέχνης που κοσμούσαν τους χώρους του πρώην βασιλικού ανακτόρου στο Τατόι.

Η «Αγία Λαύρα»: Πίνακας από λάδι σε μουσαμά που απεικονίζει την ιστορική Μονή. Εχει φιλοτεχνηθεί από τη Σοφία Λασκαρίδου, την πρώτη γυναίκα που φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών το 1903

Πολύτιμα έργα τέχνης

Πολυάριθμα έργα τέχνης κοσμούσαν τους χώρους του πρώην βασιλικού ανακτόρου στο Τατόι.

Αλλα είχαν αγοραστεί από μέλη της βασιλικής οικογένειας και άλλα αποτελούσαν πολύτιμα δώρα από ξένους, κυρίως, αποστολείς. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα έργα εκείνα που σχετίζονται με την εξέλιξη της ελληνικής τέχνης.

Ανάμεσά τους η «Αγία Λαύρα», πίνακας από λάδι σε μουσαμά που απεικονίζει την ιστορική Μονή και το φυσικό τοπίο που την περιβάλλει.

Εχει φιλοτεχνηθεί από τη Σοφία Λασκαρίδου, την πρώτη γυναίκα που φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών το 1903, έπειτα από δικό της προσωπικό διάβημα στον Γεώργιο Α’, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο και για άλλες σημαντικές γυναίκες εικαστικούς.

Η «Αγία Λαύρα»: Πίνακας από λάδι σε μουσαμά που απεικονίζει την ιστορική Μονή. Εχει φιλοτεχνηθεί από τη Σοφία Λασκαρίδου, την πρώτη γυναίκα που φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών το 1903

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ  Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις