Συνάντηση Μαγκαφά με τον Περιφερειακό Διευθυντή Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης

Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κώστα Γιαννόπουλο  πραγματοποίησε την 8/11/2018 ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών και Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νικόλαος Μαγκαφάς μαζί με τους Διευθυντές των Σχολείων της Δάφνης, κ. Κριδερά (του Λυκείου Δάφνης )και κ.Αθανασίου (του Γυμνασίου Δάφνης) τους οποίους συνόδευαν δάσκαλοι και καθηγητές από τα σχολεία αυτής της περιοχής.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο ζήτημα της μοριοδότησης των σχολείων της περιοχής προκειμένου να αρθούν κάποιες εξόφθαλμες αδικίες. Ωστόσο στη συνέχεια επεκτάθηκε από τον κ. Μαγκαφά  και στα σχολεία  των άλλων περιοχών του Δήμου μας.  Ειδικότερα έγινε λόγος για τα σχολεία της Κλειτορίας  που πρέπει επίσης να χαρακτηριστούν δυσπρόσιτα, γεγονός  που θα αποτελέσει κίνητρο για τις προτιμήσεις των εκπαιδευτικών,  ώστε να επανδρώνονται τα σχολεία μας εγκαίρως με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς.
Ο κ. Μαγκαφάς  ενημέρωσε τον κ. Γιαννόπουλο  ότι το θέμα της μοριοδότησης απασχόλησε και  το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, το οποίο ομόφωνα συμφώνησε ότι υπάρχει ανάγκη αναπροσαρμογής των μορίων σχολείων της περιοχής μας προς τα πάνω και μετέφερε το ανάλογο αίτημα  στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.
Ο κ. Γιαννόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει εκ νέου το ζήτημα στο Υπουργείο Παιδείας και ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο, το θέμα θα συζητηθεί και πάλι εντός του Απριλίου.
Οψόμεθα…

Σχετικές δημοσιεύσεις