Στη Κλειτορία 29 Ιδιαίτερες «Καλλονές» στο «4ο Rally Regularity Monte Vostitsa»

Η Α.Λ.Μ.Α – Αιγίου, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ του Δήμου Αιγιαλείας, διοργάνωσε σήμερα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου, για 4η χρονιά το «4ο Rally Regularity Monte Vostitsa», που προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της ΟΜΑΕ. Ο αγώνας αφορούσε αυτοκίνητα αντίκες – κλασσικά από έτος κατασκευής 1905 έως και 2000 και ήταν ένας αγώνας ακριβείας και όχι ταχύτητας. Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος των οχημάτων έγινε από τις 8 έως τις 10 το πρωί στο παλιό λιμάνι Αιγίου και η εκκίνηση του αγώνα στις 10.30π.μ., σε νέα τοποθεσία σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις και συγκεκριμένα στην έξοδο του παλιού λιμανιού του Αιγίου, κάτω από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής.

Τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν με κατεύθυνση προς τον Σελινούντα με πορεία προς την μαγευτική Φτέρη. Στη συνέχεια, μέσω του χωριού των Πετσάκων, ακολούθησαν τη διαδρομή προς την Κλειτορία Καλαβρύτων, όπου και σταμάτησαν για μία ώρα. Ακολούθως, κατευθύνθηκαν προς το ιστορικό Μοναστήρι της Αγίας Λαύρας και η επιστροφή προς Αίγιο έγινε μέσω της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα που προσφέρει το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Τα πρώτα αυτοκίνητα (από τα 29 συνολικά που πήραν μέρος στον αγώνα) τερμάτισαν λίγο μετά τις 4μ.μ. και στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η τελετή της απονομής των κυπέλλων των νικητών από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο και τα μέλη της δημοτικής αρχής Μαρία Γιδά, Βασίλη Χριστόπουλο, Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, Στράτο Βαρδάκη και Γιώργο Γκιώνη.

Δεκατρείς από τις 29 συμμετοχές ήταν από την ΑΛΜΑ Αιγίου και οι υπόλοιπες από άλλες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως από Πάτρα και Κόρινθο. Άπαντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το «5ο Rally Regularity Monte Vostitsa», έναν αγώνα που έχει γίνει θεσμός για την Αιγιάλεια τα τελευταία χρόνια.

Δείτε βίντεο:

Σχετικές δημοσιεύσεις