ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα o εορτασμός του Αγ. Δημητρίου στη Κλειτορία (ΦΩΤΟ)

Την 26η του μηνός Οκτωβρίου, ημέρα τιμής και μνήμης του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, ετελέσθη εις τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Μεγαλομάρτυρος που βρίσκεται στην περιοχή της Κλειτορίας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ομιλία εκφώνησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλάρετος Θεοδωρακόπουλος. ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Δημήτριο και την σημασία που προσδίδουν στην βιωτή μας οι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Με θεία κατάνυξη τίμησαν και φέτος οι Κλειτόριοι τον προστάτη τους Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη στην Κλειτορία.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Ναό Άγιο Δημήτριο, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φιλιας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων, κ. Θανάσης Κανελλόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήρης Δουκλιάς, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοί κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος, Κουτρουλάκης Βασίλης και η κα. Βασιλική Παπουτσή, ο νυν Πρόεδρος της Τ.Κ. κ. Γιώργος Παπακανέλλος και ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κ. Δημήτρης Μετζέλος, Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων ο Αντιπύραρχος Ανδρέας Δημητρόπουλος και ο Εκπρόσωπος του Α.Τ. Κλειτορίας Υπαστυνόμος Β΄κ. Βλάχος Αλέξανδρος, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, πιστοί και τα σχολεία της Δ.Ε. Κλειτορίας,

Με το πέρας της Αρχιερατικής Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε περιφορά της σεπτής Εικόνας του Αγίου συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων αποτελούμενη από παιδιά των Καλαβρύτων και παιδιά του νεοσύστατου τμήματος της Φιλαρμονικής στην Κλειτορία.

Χρόνια Πολλά στην Κλειτορία !!

Χρόνια Πολλά στο Δημήτρη και την Δήμητρα

Φωτογραφίες (Δημήτρης Ρέλλος)

Σχετικές δημοσιεύσεις