Κλειτορία: Βήματα προόδου για προορισμό την Κορινθία

Εξελίξεις υπάρχουν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον νέο δρόμο που θα συνδέσει την Κλειτορία με την ορεινή Κορινθία. Σύμφωνα με πληροφορίες που είναι σε θέση να γνωρίζει η «Π», αυτή την περίοδο ετοιμάζεται η μελέτη του έργου και συγκεντρώνονται υπογραφές από τους κατοίκους για να προχωρήσει η διαδικασία των προαπαιτούμενων ώστε να είναι έτοιμη η δημοτική αρχή όταν θα προκηρυχθεί το έργο από την Περιφέρεια.

Πόλος έλξης για φυσιολάτρεις και εκδρομείς-εξερευνητές θα αποτελεί ο δρόμος που θα συνδέει τα χωριά της ορεινής Αχαΐας με αυτά της Κορινθίας, γεγονός που θα φέρει αμφίπλευρα οφέλη στις δύο περιοχές.

«Έχουμε όραμα, βάζουμε στόχους και θέλουμε τα επόμενα χρόνια να υλοποιηθούν, ανεξάρτητα από το αν θα συνεχίζουμε να είμαστε στην πολιτική σκηνή» σχολίασε στην «Π» έμπειρος αυτοδιοικητικός παράγοντας της περιοχής.

ΔΡΟΜΟΣ

Το συγκεκριμένο έργο, εφόσον προχωρήσει και γίνει, θα συνδέσει δύο σημαντικές τουριστικές περιοχές. Πρόκειται για έναν δρόμο 23 χιλιομέτρων που υπάρχει σαν σκέψη από το 2008, αλλά δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις υλοποίησής του. Η οδική αρτηρία έχει πλάτος 8 μέτρων, διανοιγμένη και το μόνο που θ’ απαιτήσει είναι ασφαλτοστρώσεις και μικρά τεχνικά έργα.

ΠΕΡΑΣΜΑ

Ο υπάρχων δασικός δρόμος ξεκινά από το Πλανητέρο περνά από τον οικισμό Βάλτου, το Διάσελο, το Πανόραμα και φτάνει μέχρι το όρος Φενεός στη Λίμνη Δόξας και θα μετατραπεί σε έναν δρόμο «αλυσίδα σύνδεσης» της ορεινής Αχαΐα με την ορεινή Κορινθία. Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται ένα έργο που θα συνδέσει δύο μεγάλες τουριστικές περιοχές και θα δώσει άλλη πνοή στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας και ταυτόχρονα στα χωριά της ορεινής Κορινθίας.

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ωστόσο, αυτό το  νέο άνοιγμα προς την Κορινθία δεν σημαίνει ότι αλλάζουν τα δεδομένα της σχέσης Κλειτορίας-Τρίπολης, η οποία θα παραμείνει ισχυρή, αφού οι κάτοικοι βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας σε μόλις 40 λεπτά μέσω σύγχρονου δρόμου, ενώ ο νέος δρόμος δεν θα μειώνει τον χρόνο ταξιδιού για την Κόρινθο.

Δεν αντικαθίσταται η Πούντας – Καλαβρύτων

Παρόλα αυτά, ο δρόμος που θα συνδέσει τις ορεινές περιοχές Αχαΐας και Κορινθίας δεν αναμένεται να αντικαταστήσει την οδό Πούντας-Καλαβρύτων. Ο νέος δρόμος θα προσφέρει μια διαδρομή ιδανική για φυσιολάτρες και εκδρομείς, αλλά θα παραμένει πιο αργός σε σχέση με την γνωστή επιλογή. Οπότε οι εκδρομείς από την Αθήνα προς Καλάβρυτα θα συνεχίσουν να επιλέγουν τον δρόμο Πούντας-Καλαβρύτων ως πιο σύντομο. Ωστόσο, η νέα διαδρομή που θα περνά από ορεινά χωριά της Αχαΐας και της Κορινθίας θα έχει ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και θα αποτελεί μια επιλογή-προορισμό για τους επισκέπτες.

πηγή:www.pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις