Καλάβρυτα: Παρουσία Βορίδη οι επετειακές εκδηλώσεις – ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την απελευθέρωση των Καλαβρύτων από τον Τουρκικό ζυγό, η πρώτη απελευθερωθείσα πόλη.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν:

  • o Yπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης
  • η Υφυπουργός Μεταφορών κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου
  • ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Βουλευτής κ. Ιάσωνας Φωτήλας
  • ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παΐσιος
  • η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ κα. Χριστίνα Σταρακά
  • ο Βουλευτής Αχαΐας της “Νίκης” κ. Σπυρίδων Τσιρώνης
  • ο Πρέσβης του Μεξικού στην Ελλάδα κ. Αλεχάντρο Γκαρσία Μορένο Ελιζόντο 
  • ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης. 
  • ο Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αθανάσιος Κανελλόπουλος
  • ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης
  • ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης

Πρόεδροι Συλλόγων φορέων Σωμάτων Ασφαλείας, Στρατού και Ερυθρού Σταυρού, εκπροσώπων κομμάτων και δεκάδων Συλλογικών φορέων που συμμετείχαν και στην παρέλαση.

Το πρωί τελέσθηκε Δοξολογία χοσοστούντος του Μητροπολίτη Κοζάνης κ. Παύλου και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου με ομιλητή τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων πρωτ. Κωνσταντίνο Μητρόπουλο.

Ο Καλαβρυτινός γενικός γραμματέας Συντονισμού στην προεδρία της, Θανάσης Κοντογεώργης θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση τις εκδηλώσεις ανήμερα της 25ης Μαρτίού

Πολύ σημαντική είναι η σημερινή μέρα για τα ιστορικά Καλάβρυτα, καθώς οι εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμηθεί η μέρα της απελευθέρωση της πρώτης πόλης, από τον τουρκικό ζυγό το 1821.

Οι εκδηλώσεις φέτος είναι αναβαθμισμένες, καθώς ο δήμος έχει αποφασίσει όλες οι δράσεις που αφορούν την ένδοξη ιστορία των Καλαβρύτων να πάρουν τον ρόλο που τους αξίζει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ορεινή πόλη έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ελληνική Επανάσταση και δεν είναι τυχαίο ότι είναι η πρώτη πόλη που απελευθερώθηκε από τους Τούρκους.

Τις σημερινές εκδηλώσεις τιμά με την παρουσία του ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος παρέστει στην πρωινή δοξολογία και στη συνέχεια θα έχει επαφές και με τοπικούς φορείς.

Η τριπλή επέτειος εκδηλώσεων για τον Μάρτιο στα Καλάβρυτα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, όπου επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας με αφορμή την εθνική μας εορτή.

Τη Δευτέρα 25η Μαρτίου στην ιστορική μονή Αγίας Λαύρας οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμου. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Θανάσης Κοντογεώργης, γενικός γραμματέας Συντονισμού στην προεδρία της.  Πηγή: pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις