ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΛΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ – ΓΥΜΝΑΣΙΑΡΧΗΣ

Του Γεωργίου Β. Γκλαβά

Με βαθιά θλίψη και πόνο ψυχής, βιώσαμε την απώλεια, της αλησμόνητης και αγαπημένης μας  δασκάλας και παιδαγωγού Παναγιώτας Βλαγκοπούλου – Γυμνασιάρχου, συζύγου Χρήστου Σικαλιά. Δημιουργική, δραστήρια και ‘’πλούσια’’ σε όγκο γνώσεων δίδαξε και ενέπνευσε χιλιάδες πνευματικά της παιδιά, στα διάφορα σχολεία που άσκησε το λειτούργημά της.  Κορύφωση του διδάγματός της ήσαν, ο σεβασμός και η αγάπη για προσφορά στους αγαπητούς νέους.

Είχα την τιμή, να  έχω υπάρξει μαθητής της, στο Γυμνάσιο Κλειτορίας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, για όλα όσα πλουσιοπάροχα μας προσέφερε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αείμνηστη γλυκύτατη μορφή της καθηγήτριάς μου, που  ταξίδεψε από την Αθήνα στην Πάτρα, για να παραβρεθεί και να μιλήσει στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου μου «Οδοιπορικό στο Σπήλαιο Των Λιμνών». Με πολύ σεβασμό, επισυνάπτω εδώ αυτούσια την ομιλία της, που φανερώνει την απέραντη καλοσύνη του αδαμάντινου χαρακτήρα της.

Με ψυχραιμία, υπομονή και στωικότητα, αντιμετώπισε τα τραγικά βιώματα της υγείας  της, στα τελευταία χρόνια. Με ξεχωριστή τιμή προς την αλληλέγγυο Αυτή Άνθρωπο….

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ

Σχετικές δημοσιεύσεις