ΔΡΥΜΟΣ: Με λαμπρότητα η εορτή της Αναλήψεως στο Δρυμό

Με λαμπρότητα γιόρτασε τη μνήμη της Αναλήψεως στο Δρυμό-Καλαβρύτων.

Η Εκκλησία βρίσκετε λίγο έξω από το Δρυμό στη διαδρομή προς την Ανάσταση-Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με την Εκκλησιαστική και λαογραφική παράδοση, τον Ανάσταντα Χριστό, θα μπορούσαμε να τον δούμε να περιφέρεται στις εξοχές, στην θάλασσα, στα δάση και γενικά στην ανθισμένη Ανοιξιάτικη φύση. Για αυτό και οι παλιές λαογραφικές ιστορίες, λένε πως οι Χριστιανοί περιμένουν να περάσει η Ανάληψη του Χριστού, για να κάνουν μπάνιο στην θάλασσα, διότι πρέπει να είναι καθαρή. Όταν αναληφθεί ο Κύριος ευλογεί τα νερά και φεύγει.

Σήμερα ο Χριστός βρίσκεται γύρω μας, μαζί με τις διδαχές του και την Αγάπη, που δίδαξε λίγο πριν ανέβει στην κορυφή του όρους και Αναληφθεί για πάντα στους ουρανούς.

Τον Χριστό θα τον συναντούμε συνήθως στα απόμακρα Εξωκλήσια, αλλά και στους περίλαμπρους μεγάλους Ναούς. Η Αγία μορφή Του, κυριαρχεί παντού στις Αγιογραφίες, όπως στο Δωδεκάορτο του Τέμπλου, από την Γέννηση, τη Βάπτιση, τις διδαχές, τα θαύματα, τα Άγια Πάθη και την λαμπροφόρο Ανάσταση Του. Θα τον ανακαλύψουμε μέσα στα σοφά λόγια του Ιερού Ευαγγελίου και θα κλείσουμε στις καρδιές μας την Νέα Εντολή της Αγάπης.

Θα τον δούμε στα απελπισμένα μάτια του φτωχού, του κατατρεγμένου, του άστεγου, του ασθενή, του φυλακισμένου, του πρόσφυγα.

πηγή : aegeanews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις