Γυμνάσιο Κλειτορίας: Λέμε την αλήθεια στην εξουσία.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού, το Γυμνάσιο Κλειτορίας επισκέφτηκε σήμερα τα Δικαστήρια και το Δήμο Καλαβρύτων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Λέμε την αλήθεια στην εξουσία”, που υλοποιεί το Γυμνάσιο την τρέχουσα σχολική χρονιά, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ιδρύματος “Μαριάννα Βαρδινογιάννη”, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το δύσκολο έργο απονομής της δικαιοσύνης, να παρακολουθήσουν την ακροαματική διαδικασία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, να γνωρίσουν τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους και να απολαύσουν τη ζεστασιά των ανθρώπων που εργάζονται για τη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Δήμο Καλαβρύτων, όπου τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Νασιώτης.

Εκεί οι μαθητές παρέδωσαν την πρόταση τους για τη θεσμοθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων στο Δήμο Καλαβρύτων, συζήτησαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους για τα ζητήματα που απασχολούν τα σχολεία και τους νέους του Δήμου. Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου γέμισε εφηβικές φωνές, καινοτόμες ιδέες, καθαρές απόψεις.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αθωότητα οι μαθητές “εμείς σήμερα δεν ήρθαμε να μιλήσουμε για το δικό μας σχολείο, ήρθαμε να ακουστεί η φωνή μας για όλα τα σχολεία του Δήμου μας”.

Όπως ανέφερε και η Διευθύντρια κα Φωτεινή Δημακοπούλου, σήμερα κέρδισαν οι δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες.

Σήμερα κέρδισαν τα νιάτα.

“Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που αγκάλιασαν τις ανησυχίες και τα όνειρα των παιδιών”

Σχετικές δημοσιεύσεις