Σημαντική διάκριση για τον συμπατριώτη μας συγγραφέα Νίκο Σακελλαρόπουλο-Βίντεο

Πήρε το Α’ Βραβείο στην κατηγορία «Νουβέλα»

δείτε βίντεο:

Νέα σημαντική διάκριση στο γνωστό πατρινό συγγραφέα Νίκο Σακελλαρόπουλο. Στον 7ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2018, διοργάνωσης του Ομίλου Τεχνών, Λόγου και Επιστημών για την UNESKO, πήρε το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «Νουβέλα», με τίτλο του έργου του «Ο θάνατος της αγιασμένης».

Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος, από κοινού με το Δήμο Καλλιθέας, στο δημοτικό θέατρο Καλλιθέας.

Θυμίζουμε πως στον περσινό αντίστοιχο διαγωνισμό του Ομίλου για την UNESKO είχε πάρει πάλι το Α΄ Βραβείο στην κατηγορία «Διήγημα», με τίτλο «Οι απόκληροι των βράχων».

Σύμφωνα με πληροφορία του, στα τέλη του παρόντος έτους, πρόκειται να κυκλοφορήσει το δίτομο, σε μεγάλο σχήμα και με καλαίσθητη εμφάνιση το μεγάλο έργο του

«Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων».

Εκτός από το κεφάλαιο της ιστορίας και μυθολογίας που καλύπτει τα 2/3 περίπου της όλης ύλης (από προϊστορικούς χρόνους μέχρι και το 1949) περιλαμβάνει χωρογραφία, λαογραφία, πολιτισμό, ιστορικά μνημεία, τουριστικούς χώρους, θέματα δημογραφικά, σύντομη ιστορία των κωμοπόλεων και χωριών του Δήμου Καλαβρύτων και άλλα.

Παρουσιάζεται γενικότερα μια ολοκληρωμένη μελέτη όλων των ιστορικών, μυθολογικών, περιβαλλοντολογικών και δημογραφικών στοιχείων, ώστε να παρέχεται έτσι μια ενιαία γεωγραφική, ιστορική και πολιτιστική εικόνα της ιστορικής και μαρτυρικής επαρχίας των Καλαβρύτων.

www.patrasevents.gr

Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με το συμπατριώτη μας γνωστό συγγραφέα Νίκο Σακελλαρόπουλο, καταγόμενο από το Λεχούρι, μας ενημέρωσε ότι στο τέλος του έτους θα κυκλοφορήσει σε δύο τόμους, το μεγάλο έργο του «Ιστορία της Επαρχίας Καλαβρύτων».

Σχετικές δημοσιεύσεις