Ολοκλήρωση υπογραφής σύμβασης για έργο «Αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων».

Ολοκληρώθηκε χθες, 20/03/2023, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, η υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού με στόχο την αναβάθμιση, βελτίωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «Υιοί Νουλίκα ΟΕ» και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μέσω του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων και πρόεδρου του ΔΣ της επιχείρησης χιονοδρομικό κέντρο ΑΕ ΟΤΑ κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου.

Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για όλους του εμπλεκόμενους φορείς της ευρύτερης περιοχής τον Καλαβρύτων καθώς μέσω της υπογραφής της συγκεκριμένης σύμβασης, ένα πολυαναμενόμενο έργο αλλά και όνειρο για πολύ μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φίλων των Καλαβρύτων και του Χελμού μπορεί και με την βούλα να μπει σε εφαρμογή. Η σύμβαση προβλέπει τα κάτωθι :

 • Α) Βελτιώσεις Αναβατήρων
  • Α.1 Αντικατάσταση του αναβατήρα του Αχιλλέα με νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες(κλειστά φορεία) καμπίνες με ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αλλά και την αναβαθμισμένη ποιοτικά μετάβαση των επισκεπτών.
  • Α.2 Αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια (ανοιχτά φορεία) καρέκλα, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, επομένως και του χρόνου αναμονής και του χρόνου ανάβασης των επισκεπτών.
  • Α.3 Αποξήλωση υφιστάμενων παλαιών αναβατήρωνΑχιλλέα & Στύγα.
 • Β) Βοηθητικά Συστήματα – Συμπληρωματικές Παρεμβάσεις
  • Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση για την αναβάθμιση των συστημάτων ισχύος και των συστημάτων παροχής ισχύος του ΧΚΚ(Υ/Σ Βαθιάς Λάκας με κτήριο υποσταθμού παραπλέυρως του κτηρίου Πέτρινο κτήριο – θέση Βαθειά Λάκκα, δίκτυα ηλεκτροδότησης, καλωδίωση προς όλες τις καταναλώσεις και Η/Ζ).
 • Γ) Σύστημα ηλεκτρονικής Έκδοσης Εισιτηρίων
  • Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και συστήματα ελέγχου αυτών/ Σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΧΚΚ.
 • Δ) Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση/ εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του πέτρινου κτηρίου στη Βαθειά Λάκκα
  • Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση κουφωμάτων, συστημάτων θέρμανσης κλιματισμού, ειδών υγιεινής, πλακιδίων και χρωματισμών, ώστε να είναι ξανά λειτουργικό και έτοιμο προς χρήση από τους επισκέπτες.
 • Ε) Συμπληρωματικές εργασίες ελαφράς διαμόρφωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών πιστών
  • Απαραίτητες εργασίες εκσκαφών που είναι κρίσιμες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανωτέρω συστημάτων και τη διαμόρφωση των πιστών βάσει των νέων αναβατήρων.

Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης καθώς και το προσωπικό αυτής ευχαριστούν θερμά την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τις τεχνικές υπηρεσίες αυτής αλλά και όλο το προσωπικό το οποίο εργάστηκε σκληρά ώστε να φτάσουμε στην χθεσινή πολύ χαρούμενη ημέρα. Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, με την χθεσινή υπογραφή και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θέτουμε τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού μας κέντρου για τα επόμενα 40 έτη.

Ευχή όλων μας είναι να πραγματοποιηθεί η δέσμευση των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας και τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα, μετά και την ολοκλήρωση της φετινής χιονοδρομικής περιόδου ώστε το χιονοδρομικό μας κέντρο να έχει τον επόμενο χρόνο έτοιμους και σε λειτουργεία τους νέους του αναβατήρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις