ΧΕΛΜΟΣ: Μια ξεχωριστή χιονοδρομική σεζόν ολοκληρώθηκε – Ξεκινούν οι εργασίες εκσυγχρονισμού.

Μια ξεχωριστή χιονοδρομική σεζόν ολοκληρώθηκε επίσημα σήμερα!

Ο αγαπημένος μας Χελμός μας χάρισε και φέτος μοναδικές στιγμές και δυνατές συγκινήσεις! Ευχαριστούμε πολύ όλο το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων που εξασφάλισε και φέτος την ομαλή λειτουργία του Κέντρου, κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες που όλοι κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.

Περισσότερο από όλους όμως, θέλουμε να ευχαριστήσουμε εσάς, που για ακόμη μια σεζόν μας δείξατε την αγάπη σας και μας χαρίσατε μοναδικές στιγμές! Όλοι εσείς είστε ο λόγος που θέλουμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι.
Και μην ξεχνάτε… μείνετε συντονισμένοι για τις μεγάλες εκπλήξεις που σας ετοιμάζουμε

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Τις προηγούμενες ημέρες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπογράφηκε η σύμβαση για το μεγάλο έργο αναβάθμισης. Για το πότε θα αρχίσουν οι εργασίες, απάντησε ο κ. Αγριος:

«Οσον αφορά στην αναβάθμιση, οι υπογραφές έπεσαν. Περιμένουμε την τελική μελέτη εφαρμογής για να αρχίσουν οι εργασίες. Ολα αυτά είναι διαδικαστικά. Το σημαντικό είναι πως έχουμε τρέξει όλες τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για να κερδίσουμε χρόνο. Οπότε, με την παράδοση της μελέτης εφαρμογής, μπορούμε να ξεκινήσουμε. Εκτιμούμε λοιπόν ότι κοντά στο Πάσχα θα ξεκινήσει το μεγάλο έργο, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι να έχει ολοκληρωθεί η όλη αναβάθμιση μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Με σύμμαχο τις συνθήκες του καλοκαιριού θα τα καταφέρουμε για να ζήσουμε ακόμα καλύτερες στιγμές στο Χιονοδρομικό Κέντρο με τους αναβαθμισμένους αναβατήρες μας».

Σημειώνεται ότι το έργο περιλαμβάνει τα εξής:

Α) Βελτιώσεις Αναβατήρων

Α.1 Αντικατάσταση του αναβατήρα του Αχιλλέα με νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες κλειστά καμπίνες με ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αλλά και τη αναβαθμισμένα ποιοτικά μετάβαση των επισκεπτών.

Α.2 Αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια ανοιχτά φορεία- καρέκλες, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, επομένως και του χρόνου αναμονής και του χρόνου ανάβασης.

Α.3 Αποξήλωση υφιστάμενων παλαιών αναβατήρων

Β) Βοηθητικά Συστήματα- Συμπληρωματικές Παρεμβάσεις

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση για την αναβάθμιση των συστημάτων ισχύος των συστημάτων παροχής ισχύος του ΧΚΚ(Υ/Σ Βαθιάς Λάκας με κτήριο υποσταθμούπαραπλέυρως του κτηρίου Βαθειά Λάκκα, δίκτυα ηλεκτροδότησης, καλωδίωση προς όλες τις καταναλώσεις και Η/Ζ).

Γ) Σύστημα ηλεκτρονικής Έκδοσης Εισιτηρίων

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσηςεισιτηρίων και συστήματα ελέγχου αυτών/ Σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΧΚΚ.

Δ) Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση/ εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του πέτρινου κτηρίου στη Βαθειά Λάκκα

Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση κουφωμάτων, συστημάτων θέρμανσηςκλιματισμού, ειδών υγιεινής, πλακιδίων και χρωματισμών, ώστε να είναι ξανά λειτουργικό και έτοιμο προς χρήση από τους επισκέπτες.

Ε) Συμπληρωματικές εργασίες ελαφράς διαμόρφωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών πιστών

Απαραίτητες εργασίες εκσκαφών που είναι απαραίτητες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανωτέρω συστημάτων και τη διαμόρφωση των πιστών βάση των νέων αναβατήρων.

Πηγή: pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις