Στέλιος Πέτσας από τα Καλάβρυτα: Γράφουμε ιστορία χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω στη προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ΦΩΤΟ

«Το δίδαγμα της ίδιας της Επανάστασης ότι οι Έλληνες –ενωμένοι– μεγαλουργούμε, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σε μια εποχή που η Ευρώπη βιώνει ξανά τον πόλεμο» είπε μεταξύ άλλων.

Στα Καλάβρυτα ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης βρέθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας για τις επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 201 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
Σε δηλώσεις που έκανε για την ημέρα, επισήμανε:

«Εδώ, 200+1 χρόνια μετά, υποκλινόμαστε με σεβασμό στους προγόνους μας που στην Μονή της Αγίας Λαύρας ύψωσαν το λάβαρο της Επανάστασης για την Ελευθερία και τον Χριστιανισμό. Και είναι τιμή μου να εκπροσωπώ τον Πρωθυπουργό @kyriakos_ , σε αυτόν τον ιστορικό και ιερό τόπο ανήμερα της 25ης Μαρτίου. Το μήνυμα της Επανάστασης του ’21 είναι απλό και συνάμα τόσο βαθύ, που συνταράζει κάθε Έλληνα. Όποιος ριγεί με την ιστορία, τις αξίες και τα ιδανικά μας, ξέρει ότι μπορεί να δημιουργήσει μόνο όταν συλλογάται ελεύθερα. Και συλλογάται ελεύθερα, όταν είναι Ελεύθερος. Το δίδαγμα της ίδιας της Επανάστασης ότι οι Έλληνες –ενωμένοι– μεγαλουργούμε, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σε μια εποχή που η Ευρώπη βιώνει ξανά τον πόλεμο. Ενωμένοι λοιπόν, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», προχωρούμε μπροστά να γράψουμε τη δική μας Ιστορία με περισσότερη Ειρήνη, Δημοκρατία και Ευημερία, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω στη προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Σχετικές δημοσιεύσεις