ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ – ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ ΑΥΤΟΥΣ…..γράφει η Βασιλική Θ. Μηλιτσοπούλου

Το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε  η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΝΩΣΗΣ ΜΥΛΩΝ ΥΔΡΟΤΡΙΒΩΝ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΩΝ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ στην πλατεία του χωριού μας και ακολούθησαν εκλογές για ανάδειξη νέας διαχειριστικής επιτροπής 

Στην αρχή, ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής της  ΕΝΩΣΗΣ και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Ηρώδης Μητσόπουλος αναφέρθηκε εν συντομία στα πεπραγμένα της διαχειριστικής επιτροπής, διότι όπως ισχυρίστηκε, όλοι είχαν  ενημερωθεί για αυτά  από ένα έντυπο έντεκα σελίδων που είχε μοιραστεί στο χωριό από τις αρχές Αυγούστου και αναφέρεται σε ενέργειες της διαχειριστικής επιτροπής για την θητεία  της τις τρεις τελευταίες τετραετίες (2009-2021). 

Το έντυπο αυτό είναι ανυπόγραφο, αναφέρεται σε γενικολογίες, χωρίς να δίνει απολογιστικά στοιχεία με συγκεκριμένα ποσά εξόδων, περιλαμβάνει υπερβολικές διατυπώσεις (το κτήμα ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ, μαζί με τα ποτάμια, τις πηγές, τους δρόμους, τα πάντα, όσα περιλαμβάνονται μέσα στα όρια του, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ)  και μεταξύ των άλλων αναφέρεται σε  «εχθρικές  και ζημιογόνες ενέργειες και σε ανεδαφικούς, ψευδείς και σκόπιμους ισχυρισμούς των δύο «γνωστών» χωριανών», υπονοώντας εμένα και τον Λουκά Μηλιτσόπουλο του Ανδρέα, «προκειμένου να ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ την ΙΣΤΟΡΙΑ και τα ΟΝΕΙΡΑ της πλειοψηφίας των χωριανών όπως αυτά αποτυπώνονται σε ΟΛΕΣ τις Γενικές Συνελεύσεις»…   Ζήτησα και έλαβα κι εγώ το έντυπο αυτό από τον πρόεδρο και τον παρακάλεσα αρκετές φορές, παρουσία όλων των παρευρισκόμενων στη Γενική Συνέλευση, να βάλει το όνομά μου και το όνομα του Λουκά και να το υπογράψειΦυσικά και αρνήθηκε, διότι ο πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Λουκάς και εγώ έχουμε δίκιο και ότι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ. 

Ο πρόεδρος, σαφώς θορυβημένος από την προσφυγή του Λουκά  ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πατρών για την ακύρωση της αριθμ. 1/2021 απόφασης του ΣΥΠΟΘΑ Α΄ Αχαΐας,  η οποία αφορά στην αριθμ. 95/2016 άδεια δόμησης που είχε λάβει η ΕΝΩΣΗ το 2016, ανάλωσε τον περισσότερο χρόνο της ομιλίας του σε κατηγορίες εναντίον μου και εναντίον του Λουκά για δήθεν εχθρικές ενέργειες εις βάρος της ΕΝΩΣΗΣ.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή ορισμένων κοινωνών και δύο εξ αυτών: Ο σύζυγος της αγαπητής συγχωριανής Γιούλας Ράπανου (Ζαμπρακάκη) και ο Ανδρέας Διαμαντόπουλος, γαμπρός του επί σειρά ετών ταμία και επιμελητή της ένωσης, Γ. Καραχάλιου (Ζαχαριά), ζήτησαν την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και αγωγής εναντίον μου και εναντίον του Λουκά για την ζημιά που έχουμε προκαλέσει στην ΕΝΩΣΗ όλα αυτά τα χρόνια. Η πρόταση αυτή έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία. Αρκετοί κοινωνοί αποχώρησαν και άλλοι εξέφρασαν αντιρρήσεις (Θανάσης Παπαδημητρόπουλος (Ζούκας κ.α.). Κατόπιν αυτών,

ΚΑΛΩ ΔΗΜΟΣΙΑ τον Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ κ. ΗΡΩΔΗ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ δύο κοινωνούς που ζήτησαν την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και αγωγής εναντίον μας να το ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ και να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. 

ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΒΟΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ.

 ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ τόσο ο Λουκάς, όσο και εγώ  και μπορούμε να αποδείξουμε με πραγματικά στοιχεία και επιχειρήματα ότι όλες μας οι ενέργειες αποσκοπούν στην προστασία του πλατανοδάσους του χωριού μας, το οποίο δυστυχώς πλήττεται από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, η οποία προκαλείται από τον θανατηφόρο μύκητα ceratocystis platani και μεταδίδεται μέσω του ριζικού συστήματος των πλατάνων,  έχει δε αποδειχθεί ότι η κύρια αιτία μετάδοσης του θανατηφόρου παθογόνου είναι οι  ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

Το πλατανόδασος Πλανητέρου, από το 2009 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού και τμήμα αυτού απολαμβάνει υψηλής προστασίας, διότι βρίσκεται εντός της Β2 Ζώνης Ειδικής Προστασίας του Εθνικού Πάρκου «πηγές Αροανείου και πλατανόδασος Πλανητέρου» και λόγω της μεγάλης αισθητικής, γεωμορφολογικής και περιβαλλοντικής του αξίας, αποτελεί γεώτοπο, ενός εκ των πέντε Παγκόσμιων Γεωπάρκων της Χώρας μας και προστατεύεται από την UNESCO και την Κοινοτική Οδηγία 92/43/ΕΟΚ  – Δίκτυο NATURA.

Επειδή, εγώ προσωπικά, επί δέκα ολόκληρα χρόνια,  δέχομαι μια  ΑΔΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΊΚΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (Ηρώδη Μητσόπουλο του Γεωργίου, Απόστολο Παπαϊωάννου του Γεωργίου, Γεώργιο Καραχάλιο του Βασιλείου (Ζαχαριά) και από μερίδα παραπληροφορημένων κοινωνών, οι οποίοι μου καταλογίζουν προθέσεις ποταπές και αμετροεπείς που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα,  το ήθος και την οικολογική μου συνείδηση, θα πράξω τα δέοντα για την αποκατάσταση της αλήθειας και την προστασία της τιμής και του κύρους της οικογένειάς μου, η οποία βάλλεται ΑΔΙΚΑ (από τον θανόντα  εδώ και έντεκα  χρόνια πατέρα μου, ο οποίος ήταν ένας έντιμος άνθρωπος, μέχρι τον σύζυγό μου, τον γιό μου και τα αδέλφια μου), εξαιτίας της προσπάθειας μου να προστατευθεί το πλατανοδάσος του χωριού μου.

ΚΑΛΩ λοιπόν για μια ακόμη φορά τον Πρόεδρο της Ένωσης και τους λοιπούς κοινωνούς που ως άλλοι Γραμματείς και Φαρισαίοι αποφάσισαν να μου κάνουν αγωγή, να το ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟΝ ΔΥΝΑΤΟΝ, σε αντίθετη περίπτωση θα το εκλάβω ως προσπάθεια σπίλωσης της προσωπικότητάς μου και διαπόμπευσής μου σε όλο το χωριό και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων.  

Επιφυλασσόμενη για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Βασιλική Θεοδώρου Μηλιτσοπούλου

Δημότης Πλανητέρου  και κοινωνός της ΄Ένωσης Μύλων

Υδροτριβών και Ιχθυοτροφείων Πλανητέρου.

Εικόνες από το εσωτερικό της Νεροτριβής (Λαλαίουσας)

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του kleitorianews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις