ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις στη Χελωνοσπηλιά 19/3/2023 (Φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, πραγματοποιήθηκαν και φέτος στην Χελωνοσπηλιά, παρουσία κόσμου, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα προεπαναστατικά γεγονότα του 1821. Το πρωί τελέσθηκε η Θέια Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας και από εκεί στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά όπου τελέσθηκε Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων.

Στην συνέχεια οι μαθητές της Λυκούριας απήγγειλαν ποιήματα και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας απ’ τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Νασιόπουλο.

Παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Φίλιας, o Αντιδήμαρχος Κλειτορίας κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Παπουτσή, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων ο Αντιπύραρχος κ. Ανδρέας Δημητρόπουλος, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας κ. Βασίλειος Μαγκλάρας, ο πρόεδρος της Τ.Ο. Καλαβρύτων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νικόλαος Τσάμης, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης, Ο Πρόεδρος του συλλόγου Λυκούριας και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας “Αρχαίος Κλείτωρ” κ. Σωκράτης Μούσιος, Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών και μέλος του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, που έγραψε το “νέο δημοτικό τραγούδι για την Χελωνοσπηλιά”

Οι εκδηλώσεις στη Χελωνοσπηλιά, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων..
Νέο δημοτικό τραγούδι από τον Λογοτέχνη Κωνσταντίνο Νικολόπουλο -Καμενιανίτη, το τραγούδι που έγραψε για την Χελωνοσπηλιά

ΒΡΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΕΛΩΝΟΣΠΗΛΙΑ ΤΟ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΝΤΟΥΦΕΚΙ…

Σχετικές δημοσιεύσεις