ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Πρόστιμα και διακοπή, για αλόγιστη χρήση νερού στην Κλειτορία

Μια σημαντική απόφαση για την εύρυθμη λειτουργία των χωριών της Κλειτορίας, πήρε ο Δήμος Καλαβρύτων και έχει να κάνει με τις υδρευτικές ανάγκες των σπιτιών και των καταστημάτων.

Σύμφωνα με άρθρο της “Π”, που δημοσιεύτηκε στο φύλλο του Σαββάτου, για να μην υπάρξει πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες, τίθεται σε εφαρμογή ο κανονισμός ύδρευσης που προβλέπει μεγάλο πρόστιμο στους παραβάτες που θα ποτίζουν.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, ο Δήμος αποφάσισε να εφαρμοστούν ιεραρχικά «κατά απόλυτη προτεραιότητα οι ανάγκες υδροδότησης των οικιών και των καταστημάτων που θα πρέπει να καλύπτονται πρωταρχικά από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης».

Ο λόγος που πήρε αυτή την απόφαση ο Δήμος αναφέρει η “Π”, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται στην υδροδότηση των οικιών και καταστημάτων της Δημοτικής Ενότητας, λόγω της υπερκατανάλωσης και της λειψυδρίας.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, απαγορεύεται η χρήση του νερού των δικτύων ύδρευσης για άρδευση κατά την θερινή περίοδο. Μάλιστα, αναμένεται να εφαρμοστεί ρητά ο κανονισμός και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής διακόπτεται η παροχή επί 7ήμερο και διώκονται σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα. Η επανασύνδεση της παροχής υδροδότησης γίνεται μετά την καταβολή του προβλεπόμενου τέλους επανασύνδεσης.

Σχετικές δημοσιεύσεις