Κλείτορα – Καλαβρύτων: Ο Σπύρος Χαραλαμπόπουλος φιλοτέχνησε την προτομή του Μητροπολίτη Πριγκιποννήσων Δωρόθεου Γεωργιάδη.

Ο Καλαβρυτινός Σπύρος Χαραλαμπόπουλος (Κλείτορας) από το χωριό Κλείτορα γλύπτης και ζωγράφος Σπύρος Χαραλαμπόπουλος (καλλιτεχνικό όνομα “Κλείτορας”).

Ο Κλείτορας (Σπύρος Χαραλαμπόπουλος) σπούδασε με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, απ’ όπου αποφοίτησε το 2011. Το 2006 είχε αποφοιτήσει απο τη Σχολή Μαρμαρογλυπτικής της Τήνου απ’ όπου πήρε το πρώτο βραβείο από το Ίδρυμα της Παναγίας. Τον ίδιο χρόνο του απονεμήθηκε βραβείο γλυπτικής από το Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και το 2005 βραβείο ζωγραφικής.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκθέσεις και performance στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού και σε δημόσιους χώρους.

Εκτος από μοναδικός γλύπτης είναι και ξεχωριστός ζωγράφος με έργα του να έχουν λαβει μέρος σε πολλές εκθέσεις αποσπώντας θαυμάσιες κριτικές.

Το 2016 είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο .Σπουδαίος και γεμάτος καλοσύνη άνθρωπος, ο οποίος μ’ εμπιστεύτηκε και με τίμησε όταν μου πρότεινε να φιλοτεχνήσω την προτομή του Μητροπολίτη Πριγκιποννήσων Δωρόθεου Γεωργιάδη, η οποία τοποθετήθηκε στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Σχετικές δημοσιεύσεις