ΚΑΣΤΡΙΑ: Μαγευτικά πλάνα για το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών από το Κώστα Γκέρτζο

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΛΙΜΝΩΝ – ΚΑΣΤΡΙΑ ΑΧΑΪΑΣ – ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.

Στο χωριό Καστριά της Αχαΐας 60 χλμ. από την ΤΡΙΠΟΛΗ και 9 χλμ. από την ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ βρίσκεται το ξακουστό “Σπήλαιο των Λιμνών”.

Είναι ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης.

Δείτε το βίντεο του Κώστα Γκέρτζου:

Το σπήλαιο των Λιμνών, που παλαιότερα ονομαζόταν Τρουπίσιο, βρίσκεται σε υψόμετρο 827 μέτρων και απέχει 17 χιλιόμετρα από τα Καλάβρυτα και 9 χλμ. από την Κλειτορία”.

Το χαρακτηριστικό του σπηλαίου είναι οι 13 συνολικά λίμνες σε τρία επίπεδα (ορόφους). Το συνολικό μήκος του σπηλαίου είναι περίπου 1980 m. και το σχήμα του οφιοειδές. Η τουριστική διαδρομή έχει μήκος 500 m και φτάνει μέχρι την 3η λίμνη.

Η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπηλαίου κυμαίνεται από 12,33 °C έως 17,05 °C ενώ η σχετική υγρασία από 71,3% έως 96,3%. Η πρώτη αποστολή εξερεύνησης του σπηλαίου έγινε το 1964 και ολοκληρώθηκε το 1965. Το 1981 άρχισαν έργα ανάδειξης από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Το πρώτο τμήμα παραδόθηκε στο κοινό το 1990.

Για ευκολότερη πρόσβαση, μετά την τουριστική αξιοποίηση, διανοίχτηκε τεχνητή είσοδος που βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων περίπου από την φυσική είσοδο του σπηλαίου και 23 μέτρα ψηλότερα από αυτήν. Φορέας διαχείρισης είναι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλαβρύτων «ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ» Ιστότοπος σπηλαίου

https://www.kastriacave.gr/ Music : Josh Leake Για εγγραφή στο κανάλι μου κάνε κλικ εδώ : https://bit.ly/34cjWGj Facebook : https://www.facebook.com/KostasGertzos Wikiloc : https://el.wikiloc.com/wikiloc/user.d…

Σχετικές δημοσιεύσεις