Ισθμός: Κατεδαφίζεται η γέφυρα που υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τη φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας που υπέστη ζημιά από το υψηλό θερμικό φορτίο μετά από ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε καύσιμα και είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά χθες βράδυ στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.

Αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην νέα εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, από την έξοδο Λουτρακίου εκτρέπεται η κυκλοφορία προς την Κόρινθο. Κλειστή και στα δύο ρεύματα η παλαιά Εθνική Οδός.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την κατάσβεση της φωτιάς χθες αργά το βράδυ, απομακρύνθηκε η άμορφη μάζα σιδερικών που είχαν απομείνει από το βυτιοφόρο.

https://player.glomex.com/integration/1.1161.1/iframe-player.html?integrationId=eexbs1jkdkewvzn&playlistId=v-d1ucegdjl949&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.protothema.gr%2Fgreece%2Farticle%2F1506672%2Fmegales-zimies-apo-tin-purkagia-vutioforou-ston-isthmo-tha-prepei-na-ginei-kathairesi-tmimaton-tis-aerogefuras%2F


Πώς έγινε το ατύχημα
Μεγάλες ζημιές προκάλεσαν η πυρκαγιά και οι εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες μετά την ανατροπή βυτιοφόρου στο 75,5ο χλμ της Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της γέφυρας του Ισθμού.

Η Πυροσβεστική κατάφερε να σβήσει τη φωτιά λίγο πριν τα μεσάνυχτα καθώς υπήρχε δυσκολία προσέγγισης στην αρχή λόγω του θερμικού φορτίου, με την γέφυρα, κάτω από την οποία συνέβη το ατύχημα, να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και να ελέγχεται η στατικότητά της.

Ανατροπή βυτιοφόρου στην Αθηνών - Κορίνθου (5)Στο σημείο βρέθηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με μηχανικούς του υπουργείου οπού διενέργησαν τον έλεγχο στατικότητας της αερογέφυρας από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός με κλιμάκια της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και εκπροσώπους των παραχωρησιούχων.

Οι μηχανικοί εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει καθαίρεση τμημάτων της αερογέφυρας στο σημείο, κάτι από θα χρειαστεί χρόνο. Το σενάριο που εξετάζεται είναι να γκρεμιστεί η γέφυρα, καθώς λόγω του τεράστιου θερμικού φορτίου που δημιουργήθηκε έχουν λιώσει τα σίδερα που την κρατούν και δύσκολα επισκευάζεται.

vytioforo-1Ο οδηγός απεγκλωβίστηκε σώος, δεν έφερε εγκαύματα, έχει όμως υποστεί χτυπήματα από την ανατροπή του οχήματος και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δεν υπάρχει άλλος τραυματίας.

vytioforo-3Μετά το ατύχημα τόσο η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου, όσο και η παλαιά έκλεισαν με αποτέλεσμα να  δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων.  Εκτός από την εθνική είχε διακοπεί και η κυκλοφορία του προαστιακού.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις