Βλασία: Οι καταρράκτες σε αναμονή για αξιοποίηση – Στο περίμενε ο τουριστικός «πνεύμονας» από Περιφέρεια-Δήμο

Έκκληση της Βλασίας για τους καταρράκτες

Ενας τουριστικός «πνεύμονας» που μένει αναξιοποίητος στην περιοχή των Καλαβρύτων είναι οι πανέμορφοι καταρράκτες Ταξιάρχη που βρίσκονται στην Ανω Βλασία, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την ιστορική πόλη και σε απόσταση 45 χιλιόμετρων από τη Πάτρα.

Οσοι το έχουν επισκεφτεί έχουν μείνει ενθουσιασμένοι από τη γοητεία των καταρρακτών, οι οποίοι παρότι δεν είναι γνωστοί στο ευρύ κοινό, προσελκύσουν κάθε σαββατοκύριακο πολλούς επισκέπτες από την Αχαΐα.

Στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης που επιδιώκει η δημοτική αρχή Καλαβρύτων, η τοπική κοινωνία επιθυμεί να γίνουν ορισμένες παρεμβάσεις που θα κάνουν πιο προσβάσιμό το σημείο, όπου βρίσκονται οι καταρράκτες.

Βλασία

Μιλώντας στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος της Βλασίας Τάκης Λιβάνης, έκανε γνωστό ότι έχει στείλει αιτήματα τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον Δήμο Καλαβρύτων, ζητώντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε υποδομές. Τόνισε: «Κάθε σαββατοκύριακο έρχονται στην περιοχή για να δουν τους καταρράκτες Ταξιάρχη περίπου 150 ΙΧ, κάτι που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για 250-300 επισκέπτες.

Οι καταρράκτες είναι ασύγκριτης ομορφιάς, επειδή, όμως, υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τουριστικά ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την τοπική οικονομία με δημιουργία θέσεων εργασίας,. Εχουμε καταθέσει αιτήματα στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας και έχουμε ζητήσει να συνδράμει οικονομικά, ώστε να στρώσουμε με άσφαλτο τον χωμάτινο δρόμο που οδηγεί στους καταρράκτες.

Επίσης να γίνει αποκατάσταση σε δύο ξύλινα γεφύρια που είναι κοντά στο σημείο ώστε η πρόσβαση να είναι πιο ασφαλής, και να βοηθήσουμε να γίνουν υποδομές για να μπει ρεύμα και να γίνει πιο λειτουργικό. Αν μπει ρεύμα, θα μας βοηθήσει πολλαπλά ώστε να καλλωπίσουμε τον χώρο και παράλληλα να μπορέσουμε να βάλουμε και μια καντίνα, η οποία θα κρατήσει τους επισκέπτες στο σημείο.

Επίσης, ένα ακόμα αίτημα που έχουμε καταθέσει είναι γίνουν 7 χιλιόμετρα δρόμου από τη Βλασία ως το Λεχούρι που θα συνδέει τον δρόμο 111 και θα βοηθήσει να γίνει πιο σύντομη η πρόσβαση προς την Πάτρα, αλλά και τα Καλάβρυτα».

Πηγή: pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις