Άπλωσαν γαλανόλευκη 210 τετραγωνικών μέτρων στα Καλάβρυτα για την 25η Μαρτίου

Τα Καλάβρυτα έχουν διαχρονικά έναν ιδιαίτερο ρόλο στην εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στην επέτειο της Επανάστασης του 1821 που οδήγησε στην απελευθέρωση του Γένους από τον Οθωμανικό Ζυγό.

Οι εκδηλώσεις που γίνονται στα Καλάβρυτα είναι πολλές, ενώ σίγουρα η κορύφωση αυτών θα είναι η Αναπαράσταση της Ορκωμοσίας των Αγωνιστών, μπροστά από το μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές, σηκώθηκε για πρώτη φορά το Λάβαρο της Επανάστασης.

Στην Αναπαράσταση αναμένεται φέτος να βρεθούν πάνω από 6.000 άτομα, με δεκάδες κόσμου να θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το μοναδικό γεγονός που αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία. Όμως ήδη η πόλη των Καλαβρύτων είναι σε γαλανόλευκο χρώμα.

Μάλιστα, λίγο έξω από την πόλη, έχει απλωθεί τις τελευταίες ώρες μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές σημαίες για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Πρόκειται για μια σημαία 210 τετραγωνικών μέτρων, που σίγουρα δελεάζει και βάζει τον επισκέπτη στο κλίμα της μέρας.

Η τεράστια αυτή σημαία είναι έμπνευση του Αθανάσιου Κατσιρώδη, όπως μας πληροφορεί σε ανάρτηση του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων και υπεύθυνος των εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στα Καλάβρυτα, Θύμος Τζόβολος.

Χρονια Πολλα!!!!!!!

Πηγή – Tzovolos Efthimios

Σχετικές δημοσιεύσεις