Καλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές – Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς – Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας (Φωτογραφίες)

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο Χελμο καθώς εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές που αγνοούνταν από το Σάββατο.

ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 17.30

Περισσότερα από 20 άτομα μετέχουν στην επιχείρηση μεταφοράς των σορών των τριών άτυχων ορειβατών, που εντοπίστηκαν νεκροί σε πλαγιά στο Χελμό.

Όλη η επιχείρηση μεταφοράς είναι πολύ επικίνδυνη, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει το pelop.gr, με τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή να δυσχεραίνουν τη διαδικασία καθώς το χιόνι στην περιοχή είναι πολύ, επικρατεί ομίχλη ενώ υπάρχει κίνδυνος νέων χιονοστιβάδων. Σε αυτή μετέχουν 10 μέλη της ορειβατικής ομάδας διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας, οδηγοί βουνού – φίλοι των ορειβατών, μέλη εθελοντικών ομάδων διάσωσης και το ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr στην επιχείρηση, η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες, μετέχουν 10 άτομα της ορειβατικής ομάδας διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, οδηγοί βουνού, φίλοι των ορειβατών και μέλη εθελοντικών ομάδων διάσωσης.Καλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές - Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς - Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας ΦΩΤΟΚαλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές - Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς - Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας ΦΩΤΟΚαλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές - Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς - Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας ΦΩΤΟΚαλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές - Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς - Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας ΦΩΤΟΚαλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές - Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς - Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας ΦΩΤΟΚαλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές - Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς - Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας ΦΩΤΟ

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 16.00

Άσχημα είναι τα νέα από τις έρευνες στο Χελμο για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που χάθηκαν το Σάββατο. Οι πληροφορίες του pelop.gr αναφέρουν πως εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές στο σημείο που είχαν βρεθεί νωρίτερα αντικείμενα.https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?creatorScreenName=Karras&dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=eyJ0ZndfZXhwZXJpbWVudHNfY29va2llX2V4cGlyYXRpb24iOnsiYnVja2V0IjoxMjA5NjAwLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X2hvcml6b25fdHdlZXRfZW1iZWRfOTU1NSI6eyJidWNrZXQiOiJodGUiLCJ2ZXJzaW9uIjpudWxsfSwidGZ3X3NwYWNlX2NhcmQiOnsiYnVja2V0Ijoib2ZmIiwidmVyc2lvbiI6bnVsbH19&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1490325110905098242&lang=el&origin=https%3A%2F%2Fpelop.gr%2Fthriler-sta-kalavryta-agnoountai-treis-anarrichites-sto-chelmo-megali-epicheirisi-entopismou%2F&sessionId=011c4a45297d2546035e3a467cc83cd8e3e836b0&siteScreenName=pelopnews&theme=light&widgetsVersion=0a8eea3%3A1643743420422&width=550pxΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 15.30

Σύμφωνα με ενημέρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, οι εναέριες και επίγειες έρευνες που διεξάγονταν από τις πρώτες πρωινές ώρες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός.

Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή.
Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.

Οι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίζονται από το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.

ΝΕΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 12.41

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του pelop.gr, οι διασωστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα το πλήρωμα του ελικοπτέρου που επιχειρεί στον Χελμό για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών, εντόπισε ένα κόκκινο κράνος και ένα μπλε πανί που μοιάζει με κουβέρτα, ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται πως είναι αντικείμενα που έφεραν μαζί τους οι τρεις αγνοούμενοι.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό στο pelop.gr, τα κινητά των αγνοούμενων δεν ανταποκρίνονται, ενώ μέχρι σήμερα το πρωί το τηλέφωνο του ενός εκ των τριών λειτουργούσε, είχε σήμα και χτυπούσε κανονικά.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkalavritaskiresort%2Fposts%2F5060283180702770&show_text=true&width=500

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τρεις αναρριχητές αγνοούνται στην ορθοπλαγιά ύδατα Στύγας στα Καλάβρυτα όπου είχαν ξεκινήσει για να προσεγγίσουν τον παγωμένο καταρράκτη. Οι έρευνες διάσωσης έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα του Σαββάτου και από το πρωί της Κυριακής συμμετέχει και ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού.

Το pelop.gr έψαξε την πληροφορία που κυκλοφόρησε σχετικά με το ότι βρέθηκαν τα τρία άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους, αλλά η συγκεκριμένη πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το συντονιστικό των ερευνών στην Αθήνα, αλλά ούτε και από τα Καλάβρυτα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ

Oι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας,  ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια από την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων. Στόχος τους ήταν να προσεγγίζουν την παγωμένη ορθοπλαγιά από την περιοχή μαυρόλιμνη και στην συνέχεια να αναρριχηθούν στον παγοκαταρρακτη ολοκληρώνοντας την ημέρα τους πάλι πίσω στο χιονοδρομικό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για κάποιους από τους πιο έμπειρους αναρριχητές της χώρας οι οποίοι έχουν βρεθεί επανειλημμένα στην συγκεκριμένη περιοχή για να ολοκληρώσουν την διαδρομή.

Το βράδυ του Σαββάτου το προσωπικό του κέντρου εντόπισε το όχημα τους στο parking και επικοινώνησε με τους συγγενείς των αναρριχητων καθώς και με τις αρμόδιες αρχές για την αναφορά του περιστατικού. Η πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε οικειοθελώς από ανθρώπους της ομάδας ασφαλείας του χιονοδρομικού κέντρου αμέσως μετά την πληροφόρηση δεν έδωσε σημάδια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται στην περιοχή η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 15 μέλη από την Εθνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας & Αττικής, η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία καθώς και Έλληνες οδηγοί βουνού και έμπειροι χιονοδρόμοι ορειβάτες προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα των αγνοουμένων.

Καλάβρυτα: Βρέθηκαν νεκροί και οι τρεις αναρριχητές - Πολύωρη και επικίνδυνη η επιχείρηση μεταφοράς - Κίνδυνος νέας χιονοστιβάδας ΦΩΤΟ

Πηγή: pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις