Κλειτορία: Γεώργιος Παπακανέλλος στην “Π”: «Η πλατεία είναι για το χωριό και τους κατοίκους»

Ο πρόεδρος Γ. Παπακανέλλος στην “Π”: «Δεν θα γίνει η νέα…πλατεία τσίρκο»!

Φωνές έχουν ξεκινήσει να ακούγονται στην Κλειτορία για την επέκταση τραπεζοκαθισμάτων από καταστήματα εστίασης πάνω στην ανανεωμένη κεντρική πλατεία, η οποία ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, μία καταγγελία αναφέρει ότι «έχουν βάλει τραπέζια μαγαζιά που δεν έχουν καν πρόσοψη στην πλατεία».

Όπως έγινε γνωστό στην «Π», ατύπως έχει δοθεί η άδεια στα καταστήματα να κατεβάσουν τραπέζια και καρέκλες στην πλατεία από όταν επιτράπηκε η λειτουργία των καταστημάτων για να υπάρχουν μεγαλύτερες αποστάσεις και να τηρούνται τα μέτρα λόγω κορονοϊού.

Σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της τοπικής Κοινότητας Γιώργο Παπακανέλλο έγιναν γνωστά τα εξής: «Η πλατεία δεν έχει παραδοθεί ακόμα και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται τίποτα πάνω της. Ωστόσο είπαμε, λόγω κορονοϊού, άτυπα και σε συνεννόηση με τον εργολάβο των έργων να μπορούν να τοποθετούνται κάποια τραπέζια από μαγαζιά που είχαν άδεια παλαιότερα. Προσωπικά δεν μου έχει κάνει κάποιος παράπονο, αλλά γνωρίζω ποιοι έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα. Πρόκειται για επιχειρήσεις που είχαν άδεια στο παρελθόν, ενώ δεν έχουν βάλει τραπέζια νέα μαγαζιά».

Επιπλέον, ο κ. Παπακανέλλος ανέφερε στην «Π» ότι με την ολοκλήρωση της πλατείας θα γίνει επαναπροσδιορισμός των θέσεων που θα μπορούν να επεκτείνονται τα μαγαζιά. «Σε συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και με αποφάσεις του Κοινοτικού και του Δημοτικού Συμβουλίου, οι θέσεις θα επαναπροσδιοριστούν και θα οριοθετηθούν. Βάσει των νέων αδειών, θα πάρει ο καθένας ό,τι προβλέπεται» τονίζει ο κ. Παπακανέλλος.

Ενώ, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, εξηγεί πως πλέον οι έλεγχοι θα είναι πιο αυστηροί: «Η πλατεία είναι για το χωριό και τους κατοίκους. Θα τηρούνται οι νέες άδειες και θα γίνονται έλεγχοι. Δεν θα επιτρέψω την ασυδοσία και ασυλία δεν θα έχει κανείς. Η κατασκευή της νέας πλατείας αποτελεί αφορμή για εμάς να τελειώσουμε με το φαινόμενο των καταλήψεων στην πλατεία. Δεν γίνεται να μην υπάρχει κενός χώρος λόγω των μαγαζιών. Τέλος, θέλω να σημειώσω πως υπάρχει συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία για ενιαίο σχέδιο κατασκευής κιοσκιών από τα μαγαζιά. Δεν θα μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει και να γίνει η πλατεία τσίρκο».

Απόστολος Αναστασόπουλος

Πηγή:pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις