Η προσφορά του Ανδρέα Δημόπουλου στον πρώην Δήμο Λευκασίου

Το κείμενο έχει δημοσιευθεί στο φύλλο της “ΓΝΩΜΗΣ”

Αγάπησε, τίμησε και υπηρέτησε τον τόπο του με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και δυναμισμό. Ο Ανδρέας Δημόπουλος, πρώην Δήμαρχος Κλειτορίας, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίμονος, δοτικός, προσηλωμένος πάντα στους στόχους του, ο Ανδρέας Δημόπουλος εξελέγη Δήμαρχος δύο τετραετίες (1998-2002 και 2006-2010) πρωτοστατώντας στην μετονομασία του Δήμου Λευκασίου σε Δήμο Κλειτορίας.

Γεννήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κλειτορίας στις 21 Οκτωβρίου 1947. Επιτυχημένος επιχειρηματίας, καθώς επί χρόνια διατηρούσε εργοστάσιο ξυλείας στην Κλειτορία κατέκτησε τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, καθώς υπηρέτησε το θεσμό με αρχές και αξίες, δίνοντας ψυχή και δυνάμεις.

Δρομολόγησε και ολοκλήρωσε με τους συνεργάτες του σημαντικά αναπτυξιακά έργα, όπως η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας και ανακαίνισης του παλαιού, η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Μπάσκετ στο Γυμνάσιο- Λύκειο, στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης, στην υδροδότηση των Φιλίων, στην κατασκευή της Μίνι Περιμετρικής για τη διέλευση γεωργικών ανελκυστήρων και βαρέων οχημάτων που άνοιξε το δρόμο για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Κλειτορίας, στην ανάπλαση του μνημείου της Χελωνοσπηλιάς, στην αντικατάσταση του φωτισμού, ενώ για ένα διάστημα διετέλεσε και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Σπήλαια Λιμνών Καστριών», ένα φυσικό μνημείο της περιοχής που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών για την ευρύτερη περιοχή.

Ο Ανδρέας Δημόπουλος υπήρξε και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας επί πολλές δεκαετίες, ενώ στο Δήμο λειτούργησε πάντα υπερκομματικά προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Το 2017 ο Ανδρέας Δημόπουλος τιμήθηκε στην ετήσια εκδήλωση  που διοργάνωσε ο σύλλογος Κλειτορολευκασίων Πάτρας ο «Χελμός» για την Προσφορά του στον τόπο.

Με τη σύζυγό του Μαρία απέκτησαν δύο παιδιά την Ευδοκία και τον Γιώργο, ενώ ευτύχησε να δει και εγγόνια.

Από “ΓΝΩΜΗ”

Σχετικές δημοσιεύσεις