Η επέτειος των 199 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό υπό την σκιά της πανδημίας

Χωρίς παρελάσεις, δίχως την παρουσία επισήμων και κόσμου, διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του Π.Ο.Υ. και των αποφάσεων της κυβέρνησης για την προστασία από τον κορονοϊό, τιμήθηκε σήμερα Σάββατο, στις 21 Μαρτίου 2020, στα Καλάβρυτα, η επέτειος των 199 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.Πραγματοποιήθηκε δοξολογία κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου, στον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Καλάβρυτα, όπου παρόν ήταν μόνο ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, μόνο από το Δήμαρχο Καλαβρύτων, στο ηρώο της πόλης.

Τελέστηκε σήμερα στα Καλάβρυτα, στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δοξολογία κεκλεισμένων των θυρών, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνου από το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, στο ηρώο των αγωνιστών του 1821, στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων.

Με τη λιτή αυτή τελετή, τιμήθηκε η ηρωική 21η Μαρτίου 1821, η ημέρα απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τουρκικό ζυγό, το πρώτο επαναστατικό γεγονός για την απελευθέρωση της πατρίδας μας, μετά την ορκωμοσία των αγωνιστών της περιοχής μας στην ιστορική μονή της Αγίας Λαύρας από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό.

Ευχή όλων είναι, του χρόνου, στην επέτειο για τα 200 χρόνια της εθνικής μας παλιγγενεσίας, όλοι μαζί δυνατοί και υγιείς, να γιορτάσουμε το ιστορικό αυτό γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης μας, σε μια λαμπρή τελετή, όπως ακριβώς αρμόζει στον τόπο μας.

ΦΩΤΟ: Φάνης Παπαγεωργίου

Σχετικές δημοσιεύσεις