ΚΠΕ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ – ΑΚΡΑΤΑΣ: “Σπήλαια και υπόγεια ζωή στο Δήμο Καλαβρύτων – Προς μία ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση”

Πρόσκληση σε Ημερίδα με θέμα: «Σπήλαια και υπόγεια ζωή στο Δήμο Καλαβρύτων: Προς μία ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση» 13 Μαρτίου 2020, ΚαλάβρυταΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας – Ακράτας, το πρόγραμμα LIFE GRECABAT – «Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς» (https://www.lifegrecabat.eu/el), ο Δήμος Καλαβρύτων, η ΔΗ.Κ.Ε.Κ. Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού– Γεωπάρκο Χελμού Βουραϊκού σας προσκαλούν σε Ημερίδα με θέμα: «Σπήλαια και υπόγεια ζωή στο Δήμο Καλαβρύτων: Προς μία ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση» που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2020 στα  Καλάβρυτα στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας.

Η Ημερίδα αποσκοπεί στην ενημέρωση και συζήτηση μεταξύ ειδικών και άλλων ενδιαφερομένων αλλά και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για τα σπήλαια και τη σπηλαιόβια ζωή, και αποτελεί την τρίτη συνάντηση μίας σειράς διημερίδων που θα πραγματοποιηθούν συνολικά σε 15 πόλεις της Ελλάδας.

θα είναι χαρά και τιμή μας να σας συναντήσουμε και να έχουμε μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών για τη διατήρηση αυτών των – πρακτικά άγνωστων στους πολλούς – οικοσυστημάτων και ειδών της ελληνικής φύσης.

Ενδεικτικά, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν την Παρασκευή 13/03/2020:

  • Καθεστώς προστασίας ειδών και οικοτόπου στην Ελλάδα και την Ευρώπη
  • Επάρκεια νομοθεσίας για την προστασία των σπηλαίων και γεώτοπων στην Ελλάδα (Αρχαιολογική, περιβαλλοντική νομοθεσία)
  • Εφαρμογή της νομοθεσίας / Περιβαλλοντικό έγκλημα και αρμοδιότητες υπηρεσιών
  • Σπήλαια, τουρισμός, εναλλακτικές μορφές τουρισμού και διαχείριση 
  • Την Περιβαλλοντική εκπαίδευση

κ.α.

Με αφορμή τα σπήλαια και τα χειρόπτερα συζητάμε για τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες…

LIFE GRECABAT / TV spot:

Σχετικές δημοσιεύσεις