ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Ανθίζει ο Εθελοντισμός στα σχολεία της Κλειτορίας!

Τα Σχολεία της Κλειτορίας σε δράσεις εθελοντισμού και προσφοράς προς το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες, υπό την καθοδήγηση της κας Δημακοπούλου, Διευθύντριας Γυμνασίου Κλειτορίας , του κου Σίμου Λαμπρόπουλου, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας, της κας Παπουτσή Βασιλικής, Διεθύντριας του Λυκείου Κλειτορίας και του εκπαιδευτικού κου Παναγιώτη Παπαθανασίου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κλειτορίας έστειλαν το μήνυμα «Αυτός ο τόπος ανήκει σε όλους» και ανέδειξαν τα σχολεία σε κύτταρα κοινωνικής ευθύνης.

Mαθητές, με κινητήριο δύναμη τα εκπαιδευτικά προγράμματα, γίνονται εθελοντές και περνούν μηνύματα στους συμμαθητές τους και στην τοπική κοινωνία..

Με την σκέψη στο συνάνθρωπο και με διάθεση για προσφορά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας, του Γυμνασίου Κλειτορίας και του Λυκείου Κλειτορίας, απέδειξαν πως ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά , είναι τα εργαλεία ενός σχολείου μάχιμου και δημιουργικού, που ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο.

Πήραν τα σκαλιστήρια τους, φόρεσαν την πιο οικολογική τους διάθεση και φρόντισαν τον κήπο του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας.

Η φροντίδα του αύλειου χώρου έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να καλλιεργήσουν στοιχεία του χαρακτήρα τους, όπως την υπευθυνότητα, την προσήλωση στην επίτευξη των στόχων και τη συνέπεια, την υπομονή και την επιμονή και να αναδείξουν τις οργανωτικές τους ικανότητες, να απολαύσουν τη χαρά της ομαδικής επιδίωξης προς έναν κοινό στόχο και να βιώσουν την ικανοποίηση που φέρνει η προσπάθεια.

Σχετικές δημοσιεύσεις