“ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ” Με αφορμή, την τραγική 75η Επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

“ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”, επιδιώκουμε να διατηρήσουμε τη μνήμη των Ολοκαυτωμάτων μας για να μη ζήσουμε, ποτέ πια πολέμους και ναζισμούς και είμαστε στην πρωτοπορία της διεκδίκησης των οφειλομένων, ακόμη, γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

  1. Με αφορμή, την τραγική 75η Επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, που τιμούμε αυτές τις ημέρες, με σημαντικές εκδηλώσεις μνήμης που κορυφώνονται, την άλλη, Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, ως Δήμαρχος Καλαβρύτων, και με την ιδιότητα του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, ξεκινώ, θέτοντας, το μείζον, για το Δήμο μας και τις άλλες μαρτυρικές πόλεις και χωριά της πατρίδας μας, ζήτημα και αίτημα της καταβολής και πλήρους εξόφλησης των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Αφού, σας εκφράσω την ικανοποίησή μας, για την έκδοση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για τη διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών, πρέπει να επισημάνω, ότι, καθυστέρησε η συζήτησή του στη Βουλή και κυρίως καθυστέρησαν να υλοποιηθούν οι αναγκαίες προτεινόμενες ενέργειες που το πόρισμα αυτό προτείνει στις σελίδες 76 – 85 αυτού, με βασικότερη, τη θέση του δίκαιου αυτού αιτήματός μας, σε διακρατικό επίπεδο στη Γερμανική πλευρά και βεβαίως, να υλοποιηθούν και οι άλλες προτεινόμενες ενέργειες του πορίσματος.

Με την ευκαιρία δε αυτή, κ. Πρωθυπουργέ, σας ζητώ και σας παρακαλώ, να προσδιορίσετε και να προγραμματίσετε, συνάντηση μαζί σας, με όλους τους 17 δημάρχους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών περιόδου 1940 – 1945 “ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ”.

Η συνάντηση αυτή και η συζήτηση μαζί σας στο Γραφείο σας στην Αθήνα, αποτελεί, αίτημα και ολόκληρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου μας.

Σχετικές δημοσιεύσεις