31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής, με έντονη παρουσία Καλαβρυτινών

Στο Hilton Αθηνών,το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής,της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας.

Την έναρξη του οποίου κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος ενώ  παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς.

Την εναρκτήρια ομιλία παρουσιάζει ο πατριώτης μας,από την Κερασιά Λεχουρίου, κ Γιώργος Χρούσος, καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόεδρος του Συνεδρίου,ο πατριώτης μας,από τα Φίλια, κ Γιώργος Ζωγράφος  Διευθυντής Γ’ Χειρουργική Κλινική Γ Ν Α Γ. Γεννηματάς,

Στην έναρξη του Συνεδρίου, βρίσκονται πάρα πολλοί Καλαβρυτινοί και ιδίως Φιλαίοι.

Η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία, μία από τις παλαιότερες επιστημονικές εταιρείες της χώρας μας, με ιστορία 90 ετών, διοργανώνει το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής και Χειρουργικό Φόρουμ 2018 με διεθνή συμμετοχή, το οποίο αποτελεί την ανά διετία κορυφαία επιστημονική εκδήλωσή της, και τη σημαντικότερη ευκαιρία επιστημονικής επικοινωνίας όλων των χειρουργών της Ελλάδας, ανεξαρτήτως τόπου, χώρου και χρόνου εξασκήσεως της ειδικότητας της χειρουργικής. Το συνέδριο πραγματοποιείται στις 21-24 Νοεμβρίου 2018 στο Ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία αποτελεί την έκφραση όλων των Ελλήνων Χειρουργών, ενώ σκοπός της είναι η προαγωγή της χειρουργικής επιστήμης και τέχνης στην Ελλάδα, για την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου, καθώς και η εκπλήρωση των εκπαιδευτικών αναγκών των Ελλήνων χειρουργών.

Φιλοδοξία της Οργανωτικής Επιτροπής είναι να δώσει βήμα σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό Χειρουργών από όλη την Ελλάδα με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων, στα πλαίσια οργανωμένων επιστημονικών εκδηλώσεων σε ένα φιλικό περιβάλλον. Παράλληλα, με το πρόγραμμα του Συνεδρίου σκοπεύει να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή άσκηση του ιατρικού έργου, τη φυγή μεγάλου αριθμού νέων Xειρουργών στο εξωτερικό και τις επιπτώσεις τους. Οι εξελίξεις στην τεχνολογία, τη μοριακή βιολογία, αλλά και σε μη χειρουργικές ειδικότητες ή εξειδικεύσεις θα πλουτίσουν περαιτέρω το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου μας.

To 31o Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση των ειδικευομένων και τις προοπτικές των νέων Χειρουργών. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας για τη διαρκή βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης, απαιτούνται ευρύτερες αλλαγές στο σύστημα εκπαίδευσης οι οποίες προϋποθέτουν τη συνεργασία της πολιτείας.
Στο συνέδριο θα δοθεί επίσης η δυνατότητα στους φοιτητές, τους ειδικευομένους και στους νέους Xειρουργούς να αναδείξουν τα προβλήματα τους και να προταθούν λύσεις. Τέλος, η συμμετοχή διακεκριμένων προσκεκλημένων συναδέλφων από μεγάλα Διεθνή Κέντρα θα συμβάλλει περαιτέρω στο υψηλό επίπεδο του Συνεδρίου, ενώ σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών θα οργανωθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατά την διάρκεια της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου.
Email account: info@execongress2018.gr
Tηλέφωνο επικοινωνίας: 210 36 68 852 & 842

Μετά τη λήξη της τελετής έναρξης του 31ου Πανελληνίου Συνεδρίου Χειρουργικής,στο Hilton,με το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο και τους διακεκριμένους πατριώτες μας Καλαβρυτινούς καθηγητές γιατρούς καθώς και άλλους Καλαβρυτινούς.

Σχετικές δημοσιεύσεις