ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ: Ταβέρνα Πηγές στο πανέμορφο πλατανοδάσος του Πλανητέρου της Οικογένειας Ρηγογιάννη.

Το διαβάσαμε στο Greek Gastronomy Guide…

Ταβέρνα Πηγές – Πλανητέρο Αχαΐας – Greek Gastronomy Guide

Σε υψόμετρο 700 μέτρων, λίγα χιλιόμετρα από τις σπηλιές των λιμνών, στο πανέμορφο πλατανοδάσος του Πλανητέρου και στο σημείο όπου πηγάζει ο Αροάνιος ποταμός βρίσκονται οι Πηγές, η ταβέρνα της Οικογένειας Ρηγογιάννη.

Το Πλανητέρο είναι ένας προσφιλής προορισμός στην Αχαΐα για τους φίλους της φύσης αλλά και για τους φίλους του καλού φαγητού.

Η περιοχή του Πλανητέρου βρίσκεται εντός της περιοχής Natura 2000 «Όρος Χελμός και ύδατα Στυγός». Ιδιοκτησιακά το μεγαλύτερο μέρος του πλατανόδασους ανήκει στο δασαρχείο Καλαβρύτων και στην Ένωση Μύλων, Νεροτριβών και Ιχθυοτροφείων του Πλανητέρου. Το μοναδικό δάσος με τα υπεραινώβια πλατάνια (σε κάποια παλιά η διάμετρος του κορμού φτάνει τα 4 μέτρα), οι νεροτριβές – η μια από τις οποίες ακόμα λειτουργεί – και οι πηγές του Αροάνιου ποταμούμε τα νερά που αναβλύζουν μέσα από τα βράχια κάνουν το Πλανητέρο αγαπημένο προορισμό ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Κι ενώ οι φυσιολάτρες απολαμβάνουν το τοπίο ή παίρνουν τα μονοπάτια προς Καλάβρυτα ή Ελαφότοπο ή Ντουρντουβάνα, οι φίλοι του φαγητού θα έρθουν για να φάνε τις πέστροφες που εκτρέφονται στα δύο ιχθυοτροφεία της περιοχής.

Οι ομορφότερες εποχές στο είναι στο κατακαλόκαιρο όταν τα φυλλώματα των πλατανιών κάνουν παχιά δροσία και το φθινόπωρο όταν οι φυλλωσιές δημιουργούν ωραίους γαιώδεις χρωματισμούς.

Η τελευταία ταβέρνα, ακριβώς στις πηγές του Αροάνιου, είναι οι Πηγές. Γνωρίσαμε και τις τρεις γενιές της οικογένειας Ρηγογιάννη. Ο παππούς Αθανάσιος, ο γιος Γιώργος και ο εγγονός ο Θανασάκης που μας ψάρεψε την πέστροφα που φάγαμε!

Η οικογένεια είναι από μόνη της ένα παραγωγικό σύστημα, αφού συντηρεί ιχθυοτροφείο, 300 μελίσσια, καμιά πενηνταριά αιγοπρόβατα και κήπους με ζαρζαβατικά.

Στην ταβέρνα – ιχθυτροφείο Πηγές ανάμεσα στα πλατάνια και τα νερά, απολαύσαμε τα σπιτικά τυράκια και τα σαλατικά, την καπνιστή πέστροφα που καπνίζεται στις εγκαταστάσεις του ιχθυοτροφείου, τις νοστιμότατες ντομάτες του κήπου τους και φυσικά ψητή, την πέστροφα που μας ψάρεψε ο Ρηγογιάννης ο νεότερος.

πηγή- www.greekgastronomyguide.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις