Ερώτηση Κατσανιώτη σχετικά με τη μεταφορά του ΚΕΑ Κλειτορίας στην Πάτρα

ΕΡΩΤΗΣΗ προς το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Αχαΐας κ. Ανδρέας Κατσανιώτης,  σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του Κέντρου Εκπαίδευσης Αειφορίας (ΚΕΑ) από την Κλειτορία στην Πάτρα. Στην ερώτηση, αναφέρεται στην ανησυχία που επικρατεί στην Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αειφορίας (ΚΕΑ) αλλά και στους κατοίκους της περιοχής και έγινε με αφορμή σχετική επιστολή του Δήμου Καλαβρύτων.

Ολόκληρη η ερώτηση έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Παραμονή της έδρας του Κέντρου Εκπαίδευσης Αειφορίας (ΚΕΑ) Κλειτορίας – Ακράτας, στην Κλειτορία»

Σύμφωνα με την υπ. αριθ. 5441/8-10-2018 επιστολή την οποία λάβαμε από το Δήμο Καλαβρύτων, ιδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στην Παιδαγωγική Ομάδα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αειφορίας (ΚΕΑ) αλλά και στους κατοίκους της περιοχής για το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας του ΚΕΑ από την Κλειτορία στην Πάτρα,

Το ΚΠΕ Κλειτορίας – το οποίο σύμφωνα με το Ν. 4548/2018, άρθ.12 μετατράπηκε σε ΚΕΑ- έχει μια Πανελλαδική αναγνώριση ως προς την προσφορά του στο χώρο της Εκπαίδευσης και την ιστορικότητά του καθώς είναι το 1ο Κέντρο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1993. Από την αρχή της λειτουργίας του, πόλο έλξης για την τοπική κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή του ορεινού Δήμου Καλαβρύτων.

Η περιοχή αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα οικοτουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης βασισμένη στις αρχές της αειφορίας, η οποία αποτελεί πρότυπο και για το λόγο αυτό αξιοποιείται και για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ερωτάσθε

Προτίθεσθε να παραμείνει η έδρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Αειφορίας (ΚΕΑ) στην Κλειτορία ώστε να μην αποδυναμωθεί ο ρόλος του αλλά και για την ενίσχυση και στήριξη της ορεινής περιοχής των Καλαβρύτων ;

Ο ερωτών βουλευτής

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ

Βουλευτής ΝΔ – Αχαΐας

Σχετικές δημοσιεύσεις