Θέμα χρόνου η ένταξη του οδικού έργου από Πούντα προς Χιονοδρομικό

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτη δρομολολογεί άμεσα τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης σε επίπεδο ασφάλειας του δρόμου από Πούντα προς Καλάβρυτα αλλά και από Καλάβρυτα προς Χιονοδρομικό.Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σε πρόσφατη ερώτηση του ανεξάρτητου αχαιού βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου επισημαίνει πως «ειδικά για την κάλυψη των επενδυτικών δαπανών και δαπανών βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, κατανέμεται (σ.σ. για το 2018) στις περιφέρειες συνολικό ποσό ύψους 32.000.000 ευρώ και «οι πόροι που αναλογούν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχονται σε 2.304.000 ευρώ.
«Σταθερή προτεραιότητα του υπουργείου Εσωτερικών αποτελεί η εξασφάλιση της απρόσκοπτης, επαρκούς, αλλά και στοχευμένης, χρηματοδότησης των ΟΤΑ, ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο έργο που αντιστοιχεί στο ευρύ και κοινωνικά κρίσιμο πεδίο των αρμοδιοτήτων τους» αναφέρει στην -με ημερομηνία 26 Απριλίου- απάντησή του στον βουλευτή ο υπουργός Εσωτερικών.
Ο ανεξ. βουλευτής στην ερώτησή του στη Βουλή στις 26 Φεβρουαρίου τόνιζε ότι «η επαρχιακή Πούντα-Καλαβρύτων έχει υποστεί ζημιές που καθιστούν την οδό επικίνδυνη και αυτό αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την επισκεψιμότητα στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων το οποίο αποτελεί όμως σημαντικό πόλο ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχή».
Πρέπει να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εντάξει στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τις μελέτες για το τμήμα Πούντα Καλάβρυτα και Καλάβρυτα Χιονοδρομικό, για έργα ύψους 6,115 εκατ. ευρώ.

πηγή-www.pelop.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις